Wpis z mikrobloga

Dwoję się i troję, a i tak jestem w dupie w porównaniu do normików, którzy dorastali w przeciętnej rodzinie i dostali możliwość wykształcenia się i korzystania z młodości. K------a nawet moi rówieśnicy z mniejszym o 5 lat stażem zarabiają więcej ode mnie bo mają wykształcenie wyższe (na koszt rodziny) i wyrowadzili się do miast wojewódzkich (też na koszt rodziny). Kiedy oni świetnie się bawili przez 5 czy więcej lat, ja musiałem tyrać jako niewolnik, żeby nie umrzeć z głodu i nie mieszkać pod mostem. Fajne to życie, takie niezbyt sprawiedliwe.

#przegryw #feels #zalesie #w---w
LajfIsBjutiful - Dwoję się i troję, a i tak jestem w dupie w porównaniu do normików, ...

źródło: comment_0chdvdlYFExZRNLApOW4dAV8D8zTM4KI.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LajfIsBjutiful: Chyba nie zauważyłeś, że jest coś takiego jak "majątek skumulowany" skoro uważasz, że "koszt rodziny" to jak za darmo. Zdajesz sobie sprawę, że na te koszta ktoś też musiał tyrać prawda? Po prostu tamci "normicy" o których piszesz mieli tyle szczęścia, że ich rodzice zapieprzali (może i nawet ciężej niż Ty teraz by skończyć niełatwe studia) i teraz zapieprzają nadal żeby łożyć kasę na swoje dzieci.
Do tego o
  • Odpowiedz
@LajfIsBjutiful: Ja wyjechałem za granice. Teraz siedzę sobie w swoim własnym mieszkaniu blisko centrum Wrocławia, szukam BMW f30 na sprzedaż i nie narzekam.
Pochodzę ze wsi gdzie szczytem pensji jest 2,2k na rękę, większość robi za 1,5 czy ile tam jest teraz minimalnie.
Gdy ludzię wstawiają zdjęcia obronionych prac magisterskich, ja już mam wszystko co chce kupione, nie będę musiał spłacać kredytów jak oni przez 30 lat.
  • Odpowiedz
Fajne to życie, takie niezbyt sprawiedliwe

@LajfIsBjutiful: Jasne że nie jest sprawiedliwe. Ale Ty miałeś szczęście urodzić się w kraju oferującym darmowe i łatwo dostępne szkolnictwo. Miałeś znacznie więcej szczęścia niż Twój rówieśnik z Chin, Indii czy Somalii.
  • Odpowiedz
@LajfIsBjutiful: ziomek, życie nie jest takie kolorowe, każdy ma jakieś problemy większe czy mniejsze, najważniejsze byś miał odwagę wziąć życie w swoje ręce i zapierd*lać bo inaczej będziesz tkwić w tym bagnie. Teraz jest tyle możliwości na zdobycie edukacji, kursy i studia zaoczne pracy np w sektorze medycznym (bo ten najlepiej znam) jest od z----a*ia i nie mowie tu o medycynie czy farmacji bo to się nie sprowadza tylko do
  • Odpowiedz