Wpis z mikrobloga

Witam Mireczki, zacząłem ostatnio myśleć o jesienno - zimowych zapachach, a więc potrzebuję Waszej opinii na temat zapachów które podam albo Waszych propozycji. Moja górna granica, którą wydaję na perfumy to 250 zł za 100 ml (dla zasady). Z zapachów na chłodniejszą porę obecnie posiadam: One Shocka, The One EDP, Erosa i Ultra Male. Szukam jakiegoś słodkiego lub słodko - przyprawowego otulacza, najchętniej wydałbym ok. 100 - 150 zł. Tylko designerskie zapachy, żadnej niszy, najlepiej crowd pleasery. Fajnie, jakby miał dobre parametry. Zastanawiałem się nad takimi zapachami (wąchałem je i mi się podobały) jak:
- bardzo podoba mi się Spicebomb Extreme i w miarę TF Noir Extreme (chociaż dla mnie to już trochę nisza), ale przekraczają budżet i to taki typ zapachu uważam za punkt wyjścia
- Zara RWA
- Któryś Mercedes, taki smukły czarny, wydaje mi się że to był Club Black, zapach był fajny ale wolałbym unikać marek samochodowych
- Salvatore Ferragamo Uomo, ale nie jestem przekonany
- One Million Prive, tylko czy to otulacz? i przy Ultra Male wydaje się zbędny
Oprócz tego:
- Code Profumo nie, bo mam Erosa
- Pure Malt jest dla mnie zbyt alkoholowy, a Pure Havane byłby zbędny bo już mam jeden zapach, który pachnie wiśniowo (One Shock)
- Man in Black, trochę zbyt poważny
- podoba mi się Bentley Intense, ale jestem na niego za młody (23 lata)
- nie przepadam za irysem
- nie podobają mi się zapachy w klimacie La Yuqawam
- miałem przez chwilę Stronger with You, ale trochę przeszkadzał mi gorzki kasztan

#perfumy
  • 17
@makrel_gieldowy Może wydać się dziwne, ale jak miałem Ideala EDP i Ultra Male na nadgarstkach to miałem wrażenie, że Ideal to starszy, dorosły brat xD
Individuela kiedyś miałem, spoko, ale nie aż taki dobry żeby rebuyować
Lanvin to nie bardziej klimat La Nuit?
Rasasi też dopiszę do listy xd
Dzięki