@Megasuper No i prawidlowo, aborcja i nowoczesny styl życia to chwilowa "moda" i przyniesie w przyszłości konsekwencje. Przyjdzie taki czas, że nasze miejsce zastąpią ludzie z bardziej "cywilizowanych" krajów, czy to dobrze nie wiem, najwidoczniej tak musi byc
@Czechosloawcki_Majonez: Dobre, tego jeszcze nie słyszałem. Porównanie kurzego jajka do dziecka, które w łonie matki żyje, oddycha, któremu bije serce, któremu wykształcają się narządy.
@sramnawas: to w sumie dosyc zabawne ze ci megazwolennicy aborcji sa mocno na bakier z biologia i robia sobie heheszki ze dla katoli walenie konia to holocaust, albo jajko to taka mala kura xD
@Megasuper: Jestem za aborcją tylko w dwóch przypadkach. Dziecko będzie opóźnione lub zdeformowane, a drugi przypadek to dziecko będzie homoseksualistą ( ͡°͜ʖ͡°) w obu przypadkach oszczędzę mu cierpienia
@Czechosloawcki_Majonez Z tym, że zarodki w zapłodnionych kurzych jajkach- o ile jajka nie są wysiadywane przez kwokę- obumierają po kilku dniach z powodu zbyt niskiej temperatury. Nawet w przypadku zapłodnionego jajka porównujesz więc dwie różne sytuacje- dzięki ludzkiej żyworodności dziecko rozwijające się w macicy znajduje się na prostej linii do narodzenia, a jajko z marketu- o ile było nawet zapłodnione- i tak nie ma szans dać życia kurczakowi.
@Czechosloawcki_Majonez trochę słabe porównanie, bo jajko to tylko komórka jajowa(w większości przypadków), a płód jest już wynikiem zapłodnienia komórki jajowej przez plemniki
Aborcja nie jest mordowaniem dziecka tak samo jak zjedzenie jajka nie jest zjedzeniem kury.
Ponad 500 plusów pod tym biologicznym idiotyzmem (na godzinę 12 w piątek) świadczy tragicznie o poziomie polskich szkół. Każdy chłop w XIX w. więcej wiedział o ludziach (i kurach) niż wy!
@Megasuper: i co byłoby z nimi, gdyby nie aborcja? Sierocince? Życie z nieuleczalnymi chorobami? Życie wśród ciężkiej patologii? Kwik, kwik, bo jakaś debilka usunęła ciążę z powodu zbyt małego mieszkania. OK, faktycznie tak było. Tylko, że aborcja aborcji nierówna. Śmieszy mnie, gdy ludzie bredzą o zakazie aborcji, nie proponując rozwiązań, aby nie musiało do nich dochodzić. Jeśli na całym świecie zakazano by aborcji, to natychmiast rozwinęłoby się podziemie aborcyjne,
źródło: comment_ogmx8ZZnJeqZZ2SeEnvVEVitFPWNmZaw.jpg
PobierzZ tym, że zarodki w zapłodnionych kurzych jajkach- o ile jajka nie są wysiadywane przez kwokę- obumierają po kilku dniach z powodu zbyt niskiej temperatury.
Nawet w przypadku zapłodnionego jajka porównujesz więc dwie różne sytuacje- dzięki ludzkiej żyworodności dziecko rozwijające się w macicy znajduje się na prostej linii do narodzenia, a jajko z marketu- o ile było nawet zapłodnione- i tak nie ma szans dać życia kurczakowi.
@Czechosloawcki_Majonez: jak już chcesz rzucać takimi głupimi hasełkami, to chociaż bądź odrobinę rzetelniejszy i nie używaj słowa jajka tylko balut.
Ponad 500 plusów pod tym biologicznym idiotyzmem (na godzinę 12 w piątek) świadczy tragicznie o poziomie polskich szkół. Każdy chłop w XIX w. więcej wiedział o ludziach (i kurach) niż wy!
Śmieszy mnie, gdy ludzie bredzą o zakazie aborcji, nie proponując rozwiązań, aby nie musiało do nich dochodzić. Jeśli na całym świecie zakazano by aborcji, to natychmiast rozwinęłoby się podziemie aborcyjne,