Aktywne Wpisy
Merck_1ae7 +73
Coś takiego odpisała mi osoba z którą chodziłem do liceum.
JessePinkman38 +38
Z 5 lat temu wynajmowałem mieszkanie z kumplami. Jeden z nich był taki troszkę "wolny", na dodatek zaczął brać sterydy a w weekendy pił wodę. Zaczelo mu odwalać w lipcu odpalał farelkę elektryczna i grzał pokój, gadał że widzi różne rzeczy, oskarżał nas że go śledzimy itp.
Stan się pogarszał aż każdy bal się z nim mieszkać. W końcu podjęliśmy decyzję i zadzwoniliśmy do jego rodziców + wyrzuciliśmy go z domu. Wiem,
Stan się pogarszał aż każdy bal się z nim mieszkać. W końcu podjęliśmy decyzję i zadzwoniliśmy do jego rodziców + wyrzuciliśmy go z domu. Wiem,
Japoński naukowiec zajmujący się komórkami macierzystymi po raz pierwszy otrzymał wsparcie (grant) rządu Japonii na stworzenie ludzko-zwierzęcych embrionów.
Embriony zwierząt zawierające ludzkie komórki zostaną następnie wprowadzone do "zastępczych" matek. +: możliwość "hodowli" organów. -: etyka?
Źródło: Artykuł na łamach czasopisma Nature.
Link do znaleziska (dodałem szybkie tłumaczenie w komentarzu) https://www.wykop.pl/link/5062785/ang-japonia-pozwala-na-pierwsze-eksperymenty-na-embrionach-ludzko-zwierzecych/
Znalezisko dodał: @MalyBiolog
#swiatnauki #gruparatowaniapoziomu #liganauki #ligamozgow #qualitycontent #ciekawostki #zainteresowania #japonia #medycyna #biologia #genetyka #zdrowie
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Komentarz usunięty przez autora
Ten lek in nie opłaca się wynaleźć.
Zamiast WYLECZYĆ raz i na zawszę, lepiej leczyć ..długo i bardzo bardzo kosztownie.
Bo ile razy koncerny farmakologiczne pokazywali swoją prawdziwą twarz $$
... a raczej dziennikarze i sądy
@iAmTS:
A te choroby są leczone ostatecznie?
Wyobraź Sobie że mam jakieś minimalne pojęcie, wystarczy zerknąć na pewne moje znaleziska.
Do tego mam w dalszej rodzinie lekarza onkologa z którym często rozmawiam na te tematy
Gdzie ja napisałem o jednym leku?
AIDS jest tylko tłumione , a te kilka dosłownie kilka przypadków są raczej fenomenem niż świadomym działaniem.
Byli przypadki wyleczenie HIV bez specjalnej kuracji farmakologicznej. Tak samo samoistne wyleczenie od raka.
Aby było jasne:
Nie chodzi o to że koncerny ukrywają taki lek , tylko nie inwestują miliardów w jego badania i wdrożenie.
Tyle i aż tyle.
A wyleczyć się nie da "na raz" dlatego, że nie ma do dyspozycji aż tak precyzyjnych dróg podania leku i nie trafia się we wszystkie zmutowane geny. Jest szansa, że ostanie się parę komórek nowotworowych z jeszcze innymi mutacjami i to one powodują wznowę.
Przypominam ścieżkę kancerogenezy:
inicjacja