Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś wyjaśnić jak działa przydział opon w F1 2019? Oszczędziłem sobie jeden komplet softow w kwalifikacjach specjalnie na wyscig, a oni założyli mi na start ogumienie z 25% zużyciem... To ja coś robię zle? Dlaczego nie można zmienić na nowy komplet? #f1 #f12019
  • 11
@pablonzo: Tzn wiem, ze jeśli na początku Q2 założę średnie to potem mogę z nich skorzystać nawet w top10, ale nie wiedziałem, ze nawet zużycie jest brane pod uwagę. Skoro w Q2 wyjadę na softach, zrobię jedno okrążenie i na drugi wyjazd użyje innego kompletu tej samej mieszanki, to dostanę na wyscig te, na których przejechałem jedno kółko?
@SamBeliar: Bez sensu to ( ͡° ͜ʖ ͡°) A ja się dziwie co mnie tak na starcie biorą, a ja mam opony zużyte w 25%... Jakieś rady co do kwalifikacji? Najlepiej chyba brać komplet na jeden hotlap i zjazd do boksu
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@meandyourmom: nie wiem jak w grze ale w F1 Mercedes i ferrari często robią najszybsze kółko w G2 na wolniejszej mieszańce żeby na niej startować, niekiedy też wyjeżdżają na asukuracyjne ostatnie kółko na szybszych żeby nie #!$%@? tak jak ferrari z leclerkiem ( ͡º ͜ʖ͡º)