Wpis z mikrobloga

@Patermantis
@bylem_zielonko
@pan-ferdynand-magellan
@klokupk
Łopatka wieprzowa, przecier pomidorowy, ocet winny, miód, czosnek, sól, pieprz i coś na podkręcanie ostrości - wedle uznania - wrzucam to do wolnowaru na dobre kilka godzin. 5..6 minimum, ale to trzeba sprawdzać cały czas. Mięsko ma się rozpadać a sos lekko zagęścić można pod koniec uchylić pokrywkę żeby nieco odparować wody.
Bułka do opiekacza i lekko podgrilować.
W tym czasie trzeba usmażyć jajko sadzone - oczywiście żółtko
@allberciq skąd ja Ci wolnowar wezmę

Można w piekarniku. W naczyniu żaroodpornym pod przykryciem. Ostatecznie na gazie na małym ogniu. Generalnie chodzi o to żeby robić to w niewielkiej temperaturze do 100st bez smażenia.