@whiteglove: @skizo: apostazja jest bez sensu, aczkolwiek jeśli chcesz mieć pewność, że bogobojna rodzina nie pochowa cię z korzyścią dla księdza (czyli po katolicku) to taki prztyczek w nos kościołowi można sprawić :) Sam jeszcze jej nie mam, ale mam ślub jednostronny jako niewierzący. I powiedz mi skizo jaki mam teraz status kościelny i czy potrzebna mi do tego apostazja?
@skizo: sam znam przykłady apostatów pochowanych katolickim pogrzebem. W internecie znajdziesz setki przykładów na to, że jak rodzina poprosi to nie ma z tym problemu.
ale według twoich przekonań już by cię tam nie było. Nie rób kur.. Z logiki swojej...
Dobrze że ty lepiej wiesz co jest zgodne z jej przekonaniami a co nie. Tym bardziej że jasno ci tłumaczy, co jest zgodne z jej przekonaniami a co nie. Ale ty i tak wiesz lepiej XD
@movsd: no daje np to że cię nie będziesz miał pogrzebu. A chyba o to chodzi osoba które mają beke z katoli ogólnie się z nich śmieją? A na końcu i tak ich pochowaja a rodzina zapłaci. Ot Elo Elo ateiści xd
@skizo: wystarczy powiedzieć rodzinie, że chce się mieć pogrzeb świecki. Dom pogrzebowy wszystko organizuje bez problemu. Dopóki rządzi prawica niestety nie ma innego wyjścia.
#ciekawostki #heheszki #neuropa #bekazlewactwa
Sam jeszcze jej nie mam, ale mam ślub jednostronny jako niewierzący. I powiedz mi skizo jaki mam teraz status kościelny i czy potrzebna mi do tego apostazja?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora
Dobrze że ty lepiej wiesz co jest zgodne z jej przekonaniami a co nie. Tym bardziej że jasno ci tłumaczy, co jest zgodne z jej przekonaniami a co nie. Ale ty i tak wiesz lepiej XD
Komentarz usunięty przez autora
Dopóki rządzi prawica niestety nie ma innego wyjścia.