Wpis z mikrobloga

Dobra. Pytanie do Mirkow.

Przyjezdza do nas znajoma z #usa #ameryka. Jak co roku bierze ode mnie auto i jedzie w Europe.
2 lata temu objechala z chlopakiem Alpy 20 letnia Astra.
Ale jak to w zyciu bywa.. nowy rok - nowa ja. ( )

No i okazalo sie, ze nowy Oskarek mimo, ze zolniez z #usairforce i jest pilotem smiglowca nie umie into manualna skrzynia biegow. ( )

U siebie na szybko nic nie bede mial spelniajacego kryteria, wiec musze cos pozyskac z #olx

I teraz tak. Potrzebny woz w automacie, ktorym mozna pojechac w Europe i w miare bezstresowo zrobic 2-5kkm.
Pakiet startowy im ogarne , kasa na to poza budzetem.

Jedyny nienaruszalny warunek to automat.

Ilosc w miejsca w aucie i segment ma drugorzedne znaczenie, ale lepiej nie najmniejsze miejskie pierdzikolko.
Klima nie jest konieczna.

Mam swoje typy, ale niechce narazie podpowiadac. A co kilkaset glow to nie jedna.

Wiec jak to na facebooku:

Pokazcie co macie ino nie za miliony monet ( )

#kiciochpyta #motoryzacja #samochody #kupautozmikro
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sailor_73: Pomysl git. Taki generyczny sedan.

Tylko bardziej w japonie bym szedl. Bo jak tu sie wysypie jakis waz to bedzie slabo. Klocki i podobne garty na pewno nie tez tak dostepne jak np w Japonii albo Niemcu
  • Odpowiedz
@bigger: wygodny krążownik zrobiony na wzór amerykański do tego jak nacisniesz to się odpycha, ma też wady , bardzo podsterowny , trochę deszczu i wyjedzie przodem :)
  • Odpowiedz
@sailor_73: Ja tam w wygodne nie watpie. Jakby w Szwajcarii braklo klockow czy alternatora to juz gorzej. Chociaz zawsze robilem im "skrzyneczke ratunkowa" gdzie byly takie przyski. Gorzej natomiast jakis waz czy cos innego nietypowego to bedzie koniec podrozy. Gdzie jakas honde tojke czy vaga na pewno znajda.

@Pangia: To jeden z moich pierwszych typow jak i mercedes. W obu natomiast odrobine przeraza mnie to,ze beda mialy z
  • Odpowiedz
@Pangia: Nie marudze co dyskutuje. ( ͡ ͜ʖ ͡)

A wole sie 10x zastanowic nad wyborem, bo jak assistance nie poradzi to wiesz kto bedzie odpowiedzialny za transport?

Narazie 3 podobne
  • Odpowiedz
Nie da rady ogarnąć manuala?

@r4do5: Tu gdzie mieszkam istnieje możliwość zrobienia PJ tylko na automat (manual wtedy nie wchodzi w grę).
Od 8 lat mam tylko automaty, sam się delikatnie obawiałem po przyjeździe do Polski, ale to jak jazda rowerem - tego się nie zapomina, bardziej mi przeszkadzała polska agresja drogowa.
Co ciekawe, spotykam się z faktem niechęci do automatu bo: 'ja nie umiem, wolę mieć kontrolę nad samochodem'.
  • Odpowiedz
@bigger: A co y jesteś ich niewolnik, służący cy co? Niech sami sobie ograną co chcą, niech sobie coś wynajmą albo podróżują samolotem, pociągiem, autobusem.
Miej człowieku honor, znajomej kupować samochód żeby na wakacjach mogła jeździć? A co ona ci za to daje?
  • Odpowiedz
@sailor_73: Szkoda klawiszowac.

Dzis jade ogladal Puga 10007, polski salon automat 1.6 bena. Znajoma, znajomego. Salon PL, 2005 rok jakos i niecale 100k przebiegu. Nie do konca tak mialo, byc, ale za 4k z taka historia to chyba za wiele nie wymysle.
  • Odpowiedz
@bigger: matko tym się nie da w trasę , jeszcze kiepski automat, odpuść , zamęczą się postawiłbym na tego koreańca bo mały nalot i hydrauliczna skrzynia 5 biegowa , ceną utargujesz :)
  • Odpowiedz
@sailor_73: No do Puga przekonany nie jestem. Ale mam 3 km wiec podjade zobaczyc. Koreaniec jest ok jako model, ale jako egzemplarz nie, bo za daleko na takie ekskursje. Musi byc cos do ~100km od domu.
  • Odpowiedz