Aktywne Wpisy
kontodlabeki +127
ale mnie dzisiaj dupa zapiekła, jechałam pociągiem do domu i siedziały jakieś młode julki, każda z markowych ciuchach, makijaż, paznokcie jakieś lepsze zrobione, iphone, aparat na zębach ( ͡° ʖ̯ ͡°) ja, baba 30 lat i nie stac mnie na żadną z tych rzeczy XD najbardziej dupa piecze z powodu tego aparatu na zębach eh, człowiek porażka
Skąd różowe paski do 30 lat mają tyle kasy w tak młodym wieku? Rozumiem jeszcze kiedy młody facet ma dużo hajsu bo wiadomo - może być programistą albo ogarniętym budowlańcem, elektrykiem, mechanikiem samochodowym. Ale nie rozumiem co taka młoda laska może robić takiego że przynosi jej to tyle hajsu?? Nie mówicie że wszystkie są jakimis influencerkami.
Ostatnio poczułem się trochę bardziej samotny więc zainstalowałem tindera, badoo inne w celu poznania różowej. Spotykałem
Ostatnio poczułem się trochę bardziej samotny więc zainstalowałem tindera, badoo inne w celu poznania różowej. Spotykałem
Pies prawie idealny (。◕‿‿◕。) W domu nie sprawia żadnych problemów - zero niszczenia mebli, wszystkie potrzeby na zewnątrz, uczy się że przy stole nie sępimy jedzonka, śpi w nocy, je ładnie mokrą karmę, kocha mizianie po brzuszku, ale...
Szczeka na inne pieski na spacerach, uczymy go komendy „zostaw”, i o ile pies nas nie zaskoczy z zakrętu lub pierwszy nie zacznie szczekać to Misiek potrafi się powstrzymać więc powoli mam nadzieję, że to ogarniemy (jak nie, to behawiorysta).
Drugim problemem jest to, że mieszkamy w okolicy gdzie jest masa psów i co chwilę jakaś suka ma cieczkę. Misiek jest starym psem, nie znamy jego historii medycznej i średnio mi się widzi narkoza i ucinanie mu jajek, dodatkowo ma jeszcze trochę lęków (więcej info pod tagiem #piesmisiek) i obawiam się, że po kastracji nasilą się bardziej ( ͡° ʖ̯ ͡°) Niestety Misiek cierpi jak jakaś suczka ma cieczkę w okolicy i kastracja jest chyba jedynym wyjściem ( ͡° ʖ̯ ͡°) W każdym razie - mirki z #tarnow - jeśli znacie weta godnego polecenia, który zleci wszelkie konieczne badania to będę wdzięczna za polecenie.
#pokazpsa #kiciochpyta #psy #weterynaria
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Niestety ten u którego byłam (Cira) nie zlecił nawet podstawowych badań, mimo iż mówiłam że o psie pod względem zdrowotnym nie wiemy nic ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Popytaj może na grupach fejsbukowych w okolicy apropo weta? Moja miała lekką narkozę do zdjęć RTG i wetka nawet przed tym nalegała na echo serca oraz morfologię, a narkoza pod operację jest dużo głębsza.
Dokładniejszy profil w badaniu krwi swoją drogą warto zrobić takiemu psu bez znanej przeszłości :)
@mikaliq: @kicioch: nbjest, ale nie ma - brak implantów w hurtowniach.
@kicioch nie chcę tu robić złej reklamy, ale Cira to nie jest zbyt dobry wybór jeśli chodzi o weterynarzy w Tarnowie.
@In_thrust_we_trust nie wiadomo... może Bóg tak chciał.