@saakaszi: Jako osoba niewierząca i nie mająca żadnego związku z kościołem uważam, że w PL krzyże powinny zostać. To bardzo ważna cześć naszej historii i kultury i nie możemy o tym zapomnieć.
@Campell: Dodatkowo Polacy ewidentnie tego chcą skoro wybory wygrywa partia mocno związana z kościołem. Chcesz walczyć z demokracja? Następna szansa na zmianę już za parę miesięcy.
@saakaszi: Jezeli w miejsce krzyzy powiesili by indianskie totemy to bylo by super. Zwrocic Kanade jej pierwotnym prawowitym mieszkancom. Ale tak nie bedzie bo Indian pozmiatano do kosza historii. Szukajac "canada indian" dostajemy cos takiego:
w PL krzyże powinny zostać. To bardzo ważna cześć naszej historii i kultury i nie możemy o tym zapomnieć
@KrakenFromKrakenowo: ja tam pamiętam i bez krzyży w szkołach i w parlamencie, za to ich obecność jest gwałtem na rzekomej bezstronności państwa w sprawach wyznaniowych, zapisanej w konstytucji.
PS Oczywiście masz też na myśli ciemne karty historii Kościoła w Polsce, prawda? Jak tak to w muzeach jest jeszcze na pewno sporo miejsca.
@DobrzeNaoliwioneLozysko: To szkoda bo oni decydują o takich rzeczach. Musisz się pogodzić, że to Ty jesteś mniejszościa i Twoje zdanie nikogo nie obchodzi :)
@KrakenFromKrakenowo: decydować mogą sobie o wyborze władz centralnych. Lokalnie w Warszawie PiS nie istnieje i to się nie zmieni. Moje zdanie obchodzi mnie i to jest najważniejsze.
@DobrzeNaoliwioneLozysko: A po co ma istniec lokalnie? 500+ w Warszawie nie wprowadzili? ( ͡°͜ʖ͡°) Polska będzie konserwatywna bo tego chcą ludzie i tyle. W pazdzierniku się okaże kto z nas dwóch ma rację i ja jestem dość pewien siebie :)
Brawo Kanada.
#neuropa #bekazkatoli #bekazprawakow #heheszki #kanada #swiat #religia #4konserwy
Ale tak nie bedzie bo Indian pozmiatano do kosza historii. Szukajac "canada indian" dostajemy cos takiego:
To zróbmy to samo z krzyżami, nie widzę problemu. Zostawmy w kościołach i innych odpowiednich ku temu miejscach
@KrakenFromKrakenowo: ja tam pamiętam i bez krzyży w szkołach i w parlamencie, za to ich obecność jest gwałtem na rzekomej bezstronności państwa w sprawach wyznaniowych, zapisanej w konstytucji.
PS Oczywiście masz też na myśli ciemne karty historii Kościoła w Polsce, prawda? Jak tak to w muzeach jest jeszcze na pewno sporo miejsca.
Komentarz usunięty przez autora