Wpis z mikrobloga

To teraz będzie mocno, ksiądz na antenie TV Trwam stwierdził że człowiek bez Boga to: "zejście do poziomu poniżej ludzkiego" , "obraz zwierzęcy oraz zredukowanego człowieczeństwa".
Nagranie trwa tylko 30 sekund, tutaj całość: https://tv-trwam.pl/local-vods/vod.18847

#neuropa #bekazkatoli #bekazprawakow #patologiazewsi #oswiadczenie #polska #religia #gorzkiezale #lgbt #4konserwy
saakaszi - To teraz będzie mocno, ksiądz na antenie TV Trwam stwierdził że człowiek b...
  • 34
@saakaszi: Zawsze starałem się być dobrym człowiekiem ze względu na siebie, żeby samemu czuć się lepiej, a ba może ktoś też mi kiedyś pomoże. Ale wychodzi na to, że jestem poziom niżej niż człowiek, bo nie robię tego w strachu przed wyimaginowanym miejscem gdzie będę się smażyć w kotle przez wieki XD Spoko XD
Smutne, jednak tego typu szantaż emocjonalny to nic nowego w środowiskach religijnych

@artpop: albo takie sprytne kruczki typu "błogosławieni ci, którzy nie widzieli, a uwierzyli". Albo stwierdzenie, z którym można się często spotkać u protestantów - że dla boga najlepsi są "gorący" (wierzący), akceptowalni "zimni" (niewierzący), ale absolutnie najgorsi są ci "letni" - wątpiący, niezdecydowani. Wiadomo że to są nauki kierowane do ludzi z wierzących rodzin, więc nie przejdą nagle od
@artpop: zejście do poziomu zwierzęcego pokazuje równiez lgbtquwerty. Katole to jest to samo co lgbtqweqrtasde. Tęczowi #!$%@?ą na Polskę ile wlezie, plują na matki z dziecmi, wyzywają kogoś jeżeli ma koszulkę z orzełkiem od "faszystów". Człowiek w Polsce według lgbt nie może być PATRIOTĄ. Taki człowiek dla was to "dno, niedouk (filosofia to #!$%@? nauka powstawania komputruf i my lepiej wiemy o tej filozofii i o człowieku niż #!$%@? setki tysięcy