Wpis z mikrobloga

Polećcie jakiś smartfon do 500-600 zł. Chce coś kupić mamuśce, bo stary Lg l9 Swift to działa tak, że ja bym zakończył z nim przygodę na najbliższej ścianie, a matula się z nim morduje itd. W zasadzie to tylko wymagania, żeby strony chodziły, można było odpalić coś na YT bez zwiechy, jakieś tam proste gry typu Montezuma, czy pasjans działały no i bateria, żeby była w porządku coś większego jak w tym modelu (chyba coś jedynie rzędu 2150 mAh). Oglądam te poradniki, zestawienia na YT i już mi się j---e w głowie od tych propozycji. Dlatego fajnie gdyby ktoś polecił coś co sam posiada i spełniałoby to te moje wymagania. Thx z góry za pomoc ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#telefony #smartfon
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@thisismaddnes: wołaj jak coś ustalisz. Też się zastanawiam nad czymś co odpowiadałoby tacie a ma podobne wymagania. Ja się zastanawiałem nad Xiaomi Go do takich najprostszych funkcji. W dodatku jest tanie jak barszcz.
  • Odpowiedz
@dajpandolara: Zaintrygował mnie ten telefon, widzę, że na allegro można go wyrwać nawet za 390 zł. już z dostawą, także dlaczego trzeba na niego czekać? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jedyną "wadą" nie wiem, czy nie będzie, że jest za duży, bo ponad 6 cala, a wcześniej mamuśka miała poniżej 4.7, ale to chyba się przeskoczy i ten ram, czy 2Gb to nie będzie za mało. W
  • Odpowiedz
@thisismaddnes jak na niską cenę specyfikacja okej. 8-rdzeniowy procesor z niższego segmentu (zawsze mogli dać 4-rdzeniowego 429 w tej samej cenie xD). Do podstawowych zadań dla niewymagającej flagowca za grosze będzie ok.
  • Odpowiedz
@thisismaddnes wykop poważny biznes. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Poczekam sobie na wiecej recenzji 7a i może go kupię jako telefon awaryjny. Ciekawość też mnie zżera chociaż obecny mi wystarcza. ( )
  • Odpowiedz
  • 0
@thisismaddnes: identyczna sytuacja jak u Ciebie, teraz zastanawiam się czym różni się Redmi 7 od 7a, wytypowałem tez Mi A2 lite. Priorytet jak najlepszą bateria i aparat który robi zdjęcia na których coś widać. Który tel będzie najlepszy?
  • Odpowiedz
@paniczhrabi: Ja się sam w sumie nie znam, tutaj masz porównanie obydwu telefonów https://www.kimovil.com/pl/porownac/xiaomi-redmi-7-global,xiaomi-redmi-7a-cn Redmi 7 tak na pierwszy rzut oka jest "mocniejszy", ma więcej bajerów, dioda powiadomień, szybkie ładowanie, większy i lepszy wyświetlacz (Ips, a nie Tft jak w Redmi 7a) i ogólnie trzeba by jeszcze doczytać wszystko. No, ale różnią się też ceną. Redmi 7 jest co logiczne droższy, ale on też ma wersje chyba 4gb i 3gb
  • Odpowiedz
  • 0
@thisismaddnes: 2gb to może być strzał w stopę na dłuższą metę nawet dla tak niewymagającego użytkownika jak moja mama( ͡° ͜ʖ ͡°) dzięki za porównanie, przeczytam. Problemem może być wielkość obecnych tel po przesiadce z jakiegoś Samsunga trend coś tam.
Znalazłem jeszcze Moto g6 Play.
  • Odpowiedz