Wpis z mikrobloga

Ciekawe czy zaśnie. Chyba mu cieplo. #!$%@? chcialem dodac kom a edytowalem przez przypadek wpis. Przyszedl do mnie jeżyk. Obwąchal mnie dookola i wszedl na brzuch. Pachnie ladnie i da sie go pomiziac po brzuszku. Troche twarda siersc ma od spodu i wilgotny nosek xD Chyba jest stary bo troche sapie xDd jest cięzki #jezykpolski #zwierzaczki
hadesPL - Ciekawe czy zaśnie. Chyba mu cieplo. #!$%@? chcialem dodac kom a edytowalem...

źródło: comment_MnMfj48zgfgu5waSZOe1P9S0HJmF3e1u.jpg

Pobierz
  • 110
O #!$%@? xD lepiej jedz z nim go przebadać czy jest nosicielem jakiś chorób.
I przy okazji pytanie. Co z nim robiłeś, że ukuł Cię w siurasa ( ͡º ͜ʖ͡º)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@hadesPL: W kontrze do kolegów Mirków powiem Ci, że przez wiele lat do mojej babci pod dom, w lecie, na nagrzany asfaltowy placyk przychodziły na wyżerkę jeże. Gdy ich patelnia byla pusta to uderzały w nią domagając się jedzenia. Jadły a potem siedziały sobie pół metra albo i mniej od mojej babci, głaskać też się bodajże dały.
@hadesPL: Nic Ci raczej nie będzie, na wszelki można szczepienia, ale na pewno do weta z tym jeżem, bo on może być chory, jak tak po prostu na Ciebie wlazł. Jeże raczej wściekłe nie są, ale wiesz jak jest, w totka każdy może wygrać
@hadesPL: I jak tam jeż? Jeże z natury są bardzo nieufne i zastygają w bezruchu, gdy tylko usłyszą jakiś dźwięk. Przy próbie kontaktu od razu zwijają się w kulkę. Mam jeża pigmejskiego w domu i trochę znam ich naturę.
Potrzeba wiele czasu, żeby jeż pozwolił się dotykać bez wystawiania igieł... Dlatego zachowanie tego egzemplarza mnie zaniepokoiło. Coś z nim musiało by mocno nie tak, że dał się głaskać i sam pragnął