Wpis z mikrobloga

#programowanie #javascript #react #pdf
Drodzy Państwo, prosiłbym o burze mózgów. W kolejnym sprincie będę miał taska dotyczącego generowania PDF'ów ale już powoli myślę nad jego rozwiązaniem.

Chodzi o to, że będę generował PDFa dla reactowego komponentu, który jest wraperrem mniejszych komponentów. Na screenshocie poniżej jest ten widok. Każdy z 'prostokątów' to osobny reactowy komponent.

I do sedna co jest problemem: ten wykres słupkowy musi zostać powielony trzy razy tylko z różnymi danymi (do góry są systems/connections/calls i po klikaniu na nie ten wykres dostaje nowe dane i się przerenderowuje).

Myślałem nad wykorzystaniem biblioteki react-pdf tylko nie wiem, czy ona ma wystarczające możliwości, żeby to w łatwy sposób zaimplementować, czy raczej będzie to trzeba ugryźć z innej strony. Słucham Państwa?
Dominias - #programowanie #javascript #react #pdf
Drodzy Państwo, prosiłbym o burze ...

źródło: comment_5hRu1Ih9n8zxpd5FLWiz8cxmyWQAGuOS.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dominias: powiem tak, jak tylko masz możliwość to nie używaj react-pdf bo to kpina. Samo składanie pdfa przy użyciu tego plugina jest nawet przyjemne ale jego rozmiar to żart. Poczytaj o tym w issues, ten plugin ma tyle dependeciesów że jak teraz Twój produkcyjny build ma załóżmy 300 KB to z tym pluginem będzie mieć 600 albo więcej, nie żartuje. Lepiej zrobić do tego osobny serwerek Node'a, przesyłać tylko dane
  • Odpowiedz
  • 0
@Fallenzgr ogólnie obecnie mam zaimplmentowane generowanie pdf z użyciem libki pdf-make tylko że polega to na zrobieniu zrzutu ekranu jakimś diagramom które są już wyrenderowane itp, tutaj problemem jest to jak ogarnąć żeby wyrendowalo ten wykres jeśli nie jest wyświetlony (z innymi propsami)
  • Odpowiedz