Aktywne Wpisy
xfin +29
Nie mam chleba na jutro, wstawał nie będę, więc idzie 23, a ja piekę bułki (。◕‿‿◕。)
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
wfyokyga +42
Dzień dobry
Jako że źródłem jest moja ulubiona strona z fejkami, czyli globalne-archiwum.xd, postanowiłem się temu przyjrzeć.
tl;dr: Wykopki wykopują neonazistowską propagandę.
Na początku tego "artykułu" mamy cytat:
Zobaczmy sobie kto wypowiedział te słowa: Alexander Barkashov
Rosyjski neonazista? Dobry początek.
Dalej mamy coś o zmasowanym ataku Żydów na nasz kraj oraz coś o przełomie, który miał nastąpić w 1971 roku za sprawą Izraelskiej gazety, która to miała napisać, że to żydzi mordowali Polaków w Katyniu. Oczywiście źródła brak. Chociaż nie do końca, o czym później. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Później następuje wyznanie skruszonych "Żydów":
«Chcę ci opowiedzieć o moim życiu. Tylko tobie, ponieważ jesteś Żydem, czy możemy mówić o wszystkim? To nie robi żadnej różnicy dla nas. Mordowałem Polaczków własnymi rękami! I do nich sam strzelałem.»”
Oczywiście, bez źródeł.
Następnie powtórka cytatu rosyjskiego neonazisty, jakaś lista domniemanych Żydów w NKWD (w tym Berii, który był Gruzinem), coś o złych USA, ZSRR, Niemcach itp. czyli woda na młyn rodzimych szurów.
I na koniec mamy źródło tego wszystkiego, czyli artykuł napisany przez Edwarda Reeda Fieldsa w gazecie "The Truth At Last". Kim był pan Edward? Nie zgadniecie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Był członkiem paru neonazistowskich rasistowskich organizacji o profilu antysemickim. Potem założył własną organizację, która popierała segregację rasową oraz białą supremację. W tym czasie napisał:
Ten pan zamieszany był też w zamach b-----y na baptystów, trochę socjalizował się z Ku-Klux-Klanem.
Wracając do jego organizacji. Żadna tego typu działalność nie może się obejść bez swojej propagandowej szczujni. Tak powstała gazeta "Thunderbolt" przemianowana później na, uwaga uwaga, "The Truth At Last". Tak więc źródłem naszego artykułu, a tym samym tym co wykopały wykopki, jest neonazistowska gazetka. Kurtyna.
#neuropa #tysiacurojenniezaleznychmediow #ruskapropaganda #antysemityzm #polityka
https://www.wykop.pl/link/5037685/wykopki-wykopuja-foliarska-strone-ktorej-zrodlem-jest-neonazistowska-propaganda/
pfffffffff
pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
@CralencSeedorf: dlatego już na samym początku "ukierunkowujesz" myślenie czytających?
Syf jak c--j, ale przecież takie są standardy prawicowych dyskusji.
@johny-kalesonny: co to znaczy "antysemickie znalezisko"?
Czyli irracjonalna nienawiść wobec Żydów. Jest dużo powodów by np. nie lubić państwa Izrael (jak f-----m), ale niechęć i wrogość do Żydów jako narodu to jest żałosne zjawisko.
@johny-kalesonny: Może według Ciebie. Po pierwsze żydzi nie mają swojego narodu, co najwyżej jakieś sztuczny twór położony na palestyńskich ziemiach. Po drugie ich nienawiść do Polaków czy Muzułmanów daje wystarczająco dużo powodów aby nie darzyć ich żadnym szacunkiem
@johny-kalesonny: Problem w tym, że łączy. Nienawiść. Do Polaków i Muzułmanów. Z całych sił pomaga im w tym zbrodniczy diabeł zza Oceanu, taki swoisty starszy brat. Łączą swoje siły i napadają na każdy pustynny kraj w okolicy, usrael aby ograbić go z surowców a izrael aby poszerzyć swoje terytorialne pływy, a w przypadku okupacji Palestyny w
@Poro6niec: A polscy to niby naród? Xd