Wpis z mikrobloga

@lolytxd:

1. Budżet spory, więc i wybór spory i problematyczny. Ktoś coś poleci?

-wchodzisz na sklep internetowy.
-selekcjonowanie cen: od najdroższych
  • Odpowiedz
I wtedy tę płytę MSI MEG X570 ACE, tylko widzę, że w xtreem nie jest dostępna, więc poszukam ją gdzieś indziej

@lolytxd: szkoda, dobry deal był, w proline chcą 1560 zł, bierz tańszego Gigabyte'a X570 Aorus Elite za 920 zł, 600 do msi raczej nie warto dopłacać.
  • Odpowiedz
@Pustulka: widzę, że już nawet w proline jest wykupiona. może poczekam do środy to w xtreem znowu się pojawi ta płyta. a jak nie, to wtedy wezmę i tak ją z innego sklepu. dzięki za pomoc!
  • Odpowiedz
@Pustulka: tak, załapałem się. chłodzenie już do mnie idzie :) poza tym na inne promocje też się załapałem, idą do mnie: gamingowe krzesło MSI CH110, zestaw śrubokrętów, słuchawki gamingowe i pamięci G.Skill Trident Z Royal Gold 3600
  • Odpowiedz
@lolytxd: Aż strach pytać ile kosztował cały zestaw, koszty możesz obniżyć sprzedając oryginalne chłodzenie do tego ryzena, bo nie jest ono ci potrzebne do realizacji gwarancji. ( )
  • Odpowiedz
@lolytxd: Generalnie sprzedałbym też oba chłodzenia fabryczne od amd an ebayu, a to od cooler mastera na allegro, zaś za wygenerowane(a właściwie 200-380 zł) z tego pieniądze kupił któreś powietrzne(dlaczego nie AIO jak X62? - bo różnica pomiędzy nimi jest mała szczególnie, że ty nie będzie kręcił tego 3900X poprzez CCXy, a powietrzne są cichsze i nie padnie ci pompka czy dojdzie do wycieku, a ty masz z przodu 2
  • Odpowiedz
@Pustulka: Nie trzeba demontować tych przednich. Obudowa ma specjalną półkę w środku u góry na wodne chłodzenie.

Czyli które powietrzne chłodzenie wg Ciebie najlepsze?
  • Odpowiedz
@lolytxd:
Scythe Fuma 2(w Polsce chyba tego nie złapiesz w rozsądnej cenie) < Noctua U14S = Dark Rock Pro 4, Noctua D15s < Noctua D15. Dark Rock jest najcichszy, a Fuma najtańsza, wydajnościowo mniej więcej zbliżone, ale tak mniej więcej kształtuje. Ty pewnie z uwagi na specyfikację obudowy będziesz celował w najcichsze czyli Dark Rock Pro 4, jak chcesz coś wydajniejszego z AIO to pewnie dalej Kraken X62, niżej masz
Pustulka - @lolytxd: 
Scythe Fuma 2(w Polsce chyba tego nie złapiesz w rozsądnej cen...

źródło: comment_XsMRYUtjC7JTnYdldcR8bUJUQvGRwBBn.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Pustulka: Przejrzałem pare porównań, będę brał wtedy Noctua NH-D15 a tamte po prostu sprzedam. Dzięki za pomoc.

Mam jedynie problem z pamięciami. Jak ustawie na płycie, żeby chodziły z prędkością 3600MHz, komputer się restartuje w różnych momentach, co nie pozwala na normalną pracę.
  • Odpowiedz