Aktywne Wpisy
#zmora #sen #paralizsenny #zalesie #horror
TLDR: opisuję gnębiącą mnie dzisiejszej nocy ZMORĘ(paraliż przysenny), przepraszam za ewentualne błędy, piszę na szybko.
Kto nigdy nie miał całonocnej/wielonocnej "zmory" w wydaniu "pętla"(wyjątkowo złośliwa odmiana zmory), ten ma ogromne szczęście. Opisuję na gorąco by powstrzymać się przed snem. Mam już dość, a to dopiero godzina trzecia w nocy(pierwszej nocy, często bywa to wielonocne doświadczenie). Niżej opisuję w punktach proces tej męczarni, a wcześniej kilka wyjaśnień:
Pętla
TLDR: opisuję gnębiącą mnie dzisiejszej nocy ZMORĘ(paraliż przysenny), przepraszam za ewentualne błędy, piszę na szybko.
Kto nigdy nie miał całonocnej/wielonocnej "zmory" w wydaniu "pętla"(wyjątkowo złośliwa odmiana zmory), ten ma ogromne szczęście. Opisuję na gorąco by powstrzymać się przed snem. Mam już dość, a to dopiero godzina trzecia w nocy(pierwszej nocy, często bywa to wielonocne doświadczenie). Niżej opisuję w punktach proces tej męczarni, a wcześniej kilka wyjaśnień:
Pętla
PrzegrywNaZawsze +75
Eh wspominam stare dobre Mirko. Kto pamięta takie nicki jak marianbaczal, FilzofujacaCalka, SamiecAlfa, SamGamgee, pitrasia, policjaa, Gruszka92, tych dwóch co mieszkali na Bali. Kiedyś to było mirko, teraz nie ma mirko #mirko
Mój sprzęt teraz
Canon 80 D
Sigma 35 mm art
Canon 50 mm 1.8
18-55 kit
50-200 kit
Co myślicie o takiej zamianie ? Rzadko używam przysłony 1.4 a głownie robię reportaże i czasem sesje plenerowe (gdzie i tak rzadko schodze poniżej 1.8 ), bardziej martwi mnie obrazek który 35 mm dawała super, miał ktoś obie?
#fotografia #pytaniedoeksperta #pytanie #canon #sigma
po prostu obecnie ta różnica jest zdecydowanie mniejsza niż kiedyś, a zmniejsza się jeszcze bardziej przez rozwój procesorów obrazu
Nie miałem w rękach X-T3 ale patrząc po wycinkach z DPR to ten szum z Fuji wygląda fatalanie, jest strasznie niskoczęstosliwościowy i podejrzewam, że już praktycznie nieodszumialny w PP. W stosunku do nowych aparatów da różnica już będzie wynosić 1.5-2 EV.
Już tak nawet pomijając dyskusję o