Aktywne Wpisy
WielkiNos +316
Nawet patrząc codziennie na instagramowe trendy wyglądu współczesnych kobiet od zawsze uważałam, że taki instagramowy klon nie ma w ogóle podjazdu do naturalnie wyglądającej wersji kobiety.
Ludzkie oko ma o wiele większą rozdzielczość niż aparat. Jak drastycznie musi to wyglądać na żywo?
#logikarozowychpaskow #fagata #looksmaxing #ladnapani #instagram
Ludzkie oko ma o wiele większą rozdzielczość niż aparat. Jak drastycznie musi to wyglądać na żywo?
#logikarozowychpaskow #fagata #looksmaxing #ladnapani #instagram
ZenujacaDoomerka +49
Literalnie zostałam tak pocisnieta przez rodzinke, że mam ochotę na magika.
Coś tam mówiłam, że jestem samotna że nie mogę nikogo poznać a oni na to, że czy ja bym chciała poznać osobę która tylko pracuje, gra w gry i ewentualnie chodzi na siłownię?
A ja, że no nie mam co więcej robić jak nikogo nie znam a większość rzeczy odpada samemu.
Na to oni, że przy okazji jestem chora i to
Coś tam mówiłam, że jestem samotna że nie mogę nikogo poznać a oni na to, że czy ja bym chciała poznać osobę która tylko pracuje, gra w gry i ewentualnie chodzi na siłownię?
A ja, że no nie mam co więcej robić jak nikogo nie znam a większość rzeczy odpada samemu.
Na to oni, że przy okazji jestem chora i to
#mieso #dieta #jedzenie #gotujzwykopem #jedzzwykopem #wolowina
Twoje wypowiedzi brzmią jakbyś chciała zrobić jakieś chore porównania stolca.
Dbając o organizm na mój sposób udało mi się pozbyć refluksu, a wrzody żołądka to przeszłość od pierwszego miesiąca.
Chciałbym, żebyś wskazała mi gdzie mogę znaleźć więcej informacji na temat ludzkiego żołądka nie będącego przystosowanym do spożywania mięsa.
Pozdrawiam.
są też badania które sugerują że ludzki język jest de facto kluczem do naszej biologii pokarmowej, bowiem reakcje na pożywienie i zapach zależą od tego czy dany gatunek
Przesmazenir na well done niszcy strukture i kolor
https://www.thespruceeats.com/well-done-steak-just-say-no-995235
@advert: *stekowi xD
Na jakim tłuszczu smażysz?
Co do tłuszczu to już kwestia preferencji, imo najlepsze jest masełko klarowane. Jakiegokolwiek tłuszczu nie wybierzesz musi być to coś co znosi wysokie temp (zwykłe masło czy oliwa się imo nie nadają)
Co do tłuszczu na którym się smaży to mogę ci trick sprzedać. Wcześniej tez robiłem na klarowanym, ale jednak za bardzo się dymiło i żona mi żyć nie dawała ;) Teraz smażę głównie na tłuszczu wytopionym z bekonu. Albo go zlewam do szklanego mini słoika i
Mięcho najczęściej kupuje w normalnym sklepie mięsnym, staram się unikać marketowego (no ew kurczaka kupię jak już muszę). Jak szukam czegoś bardzo konkretnego to dzień wcześniej pytam czy da radę zamówić.
Na smalcu też mi się zdarzyło, ale na klarowanym bardziej mi smakuje.
Ja mam prawo powiedzieć że taki stek jest #!$%@?.
Nie zmienia to faktu że dla knajpy taki klient to problem - w czasach instagowniakow narobia zdjecia i potem wyjdzie ze smażą tam podeszwy.
Porównaj do piersi z kaczki - która tlyko krwista jest dobra - po wysmażeniu jest bardzo twarda. Kaczkę je się albo mocno obrobioną termicznie (pieczenie, confitowanie) albo krwistą pierś.