Wpis z mikrobloga

W NORMALNYM CYWILIZOWANYM KRAJU TAKIM JAK NIEMCY JAK PRZYJEDZIESZ NA ZAŁADUNEK I BĘDZIESZ NA NIEGO TAK DŁUGO CZEKAŁ, AŻ W KOŃCU ZAUWAŻĄ, ŻE PRZYJECHAŁEŚ ALBO SZUKASZ FIRMY, TO ALBO PRZEJEDZIE SIĘ DO CIEBIE WÓZKOWY, POWIE GUTE MORGEN, BITTE? ALBO JAK WIEDZĄ, ŻE JEST ZAMÓWIENIE DO POLSKI TO OD RAZU POWIEDZĄ Z UŚMIECHEM BITTE TOR EINS, W BIURZE KAWĘ ZAPROPONUJĄ JAK FIRMA MAŁA A NA KONIEC JESZCZE GUTE FAHRT ŻYCZĄ

A W POLSCE, JA #!$%@?, W POLSCE JAK W LESIE #!$%@?, NIE W POLSCE JAK W CHLEWIE OBSRANYM GÓWNEM #!$%@?. PRZYJEDZIESZ DO GÓWNO FIRMY, PO DRODZE #!$%@? W GAŁĘZIE I PORYSUJESZ LAKIER, DWA RAZY NA TYCH #!$%@? DRZEWACH ROZETNIESZ PLANDEKE A NA KOŃCU JESZCZE #!$%@? SIĘ W DZIURĘ JAK PO METEORYCIE A POTEM TRZY DNI BĘDZIESZ SAM SWORZEŃ WYMIENIAĆ ALBO NIE DAJ BOŻE KOŁO, BO DZIAD OSZCZĘDZA NA MOBILNYM SERWISIE. NA FIRMIE NIE POWIEDZĄ ANI DZIEŃ DOBRY ANI POCALUJ MNIE W DUPĘ, SPOJRZYSZ SIĘ NA POLAKA MAGAZYNIERA TO JAK ZAUWAŻY ŻE SIĘ NA NIEGO PATRZYSZ TO #!$%@? TO ALBO PODEJDZIE I CI #!$%@? ALBO SIĘ SPYTA -
" CO #!$%@?? CHCESZ ŁADOWAĆ #!$%@?? PATRZYSZ SIĘ NA MNIE NA POLAKA MAGAZYNIERA? WIESZ KIM JA JESTEM #!$%@?? NIE MA ŁADOWANIA #!$%@?. JESTEM #!$%@? KIMŚ, JESTEM KIMŚ #!$%@? NA TYM MAGAZYNIE"

#bekaztransa #pdk #testoviron #takbylo #pasta
  • 16
@wezsepigulke: Na Szwecji to normalne... "Proszę sobie iść zrobić kawę" "Proszę iść do pokoju socjalnego", etc...
Ja jeżdżę tylko na Skandynawię i nawet jak mam 3-4 za/rozładunki to nie robi to na mnie wrażenia.
Potrafię czekać na załadunek powiedzmy 40-50min, ale to jak akurat trafię na ich przerwę...
Tak to ZAWSZE z marszu z uśmiechem na twarzy.
@wezsepigulke: Mam doświadczenie z wielu krajów, ale Skandynawii nic nie przebije pod względem obsługi kierowcy na za/rozładunku. Co prawda często gęsto trzeba samemu załadować jakieś palety (elektrycznym paleciakiem), ale ogólnie niebo a ziemia w porównaniu do innych krajów.
A jak czasem bywam na firmie gdzie już wcześniej bywałem i sam od siebie dam browarka z PL, to gotowi są oddać swoje żony i majątek :)
W Niemczech często na firmach "mongoły"
@wezsepigulke: Nie warto, korona deko podupadła. Dindusy socjal ciągną... Prędzej do Norwegii. Tylko tam, żeby być kimś więcej niż popychadłem to warto znać prócz j.ang chociaż podstawy norweskiego