Wpis z mikrobloga

Spróbuj diety śródziemnomorskiej


@r4do5: słodzić nie trzeba, to kwestia przyzwyczajenia, masło można zastąpić chudymi serkami, cena podobna, ewentualnie awokado (wcale nie droższe od masła), siemie lniane, fasola, itd, zamiast wieprzowiny indyk lub kurczak, tanie ryby (pstrąg 23,99kg karkówka bez kości 17,99kg, roznica 6zł na kg ceny w etesco)
@TheNewGuy @jestem_na_dworzu

W 1976 r. wprowadzono sprzedaż reglamentowaną cukru. Za 10,50 zł można było kupić tylko określoną ilość cukru, a za "cenę komercyjną" wynoszącą 26 zł można było kupić dowolną ilość. Kupienie cukru za 10,50 zapewne stawało się wtedy coraz bardziej problematyczne. W 1982 r. cena reglamentowana została podniesiona z 10,50 do 46 zł, a cena komercyjna prawdopodobnie przestała obowiązywać. W każdym razie GUS nie podaje cen komercynych cukru w latach 80.
Kupienie cukru za 10,50 zapewne stawało się wtedy coraz bardziej problematyczne. W 1982 r. cena reglamentowana została podniesiona z 10,50 do 46 zł, a cena komercyjna prawdopodobnie przestała obowiązywać.


@Raf_Alinski: rynek sam pokazał jaka powinna być cena, a oni nadal myśleli, że ręczne sterowanie będzie skuteczniejsze.