Wpis z mikrobloga

@Nieprzyjazny_Ziemniak każdy ma prawo krytykować przedsiębiorcę za działania, które ten podejmuje. Druga rzecz jest taka, że Facebook i Google niejako jednostronnie zmieniają umowę. Nagle nie można tak samo zarabiać posiadając kanał dot. broni palnej, treść jest w dziwny sposób filtrowana, cenzura wprowadzana tylnymi drzwiami. Jakby filtrowali lewicowe, szkodliwe #!$%@?, antywolnościowe wysrywy i inne wezwania do "redystrybucji", to... nadal by mi taka polityka przeszkadzała.
@Pantokrator

Druga rzecz jest taka, że Facebook i Google niejako jednostronnie zmieniają umowę. Nagle nie można tak samo zarabiać posiadając kanał dot. broni palnej, treść jest w dziwny sposób filtrowana, cenzura wprowadzana tylnymi drzwiami.

Tak działa wolny rynek. Nie musisz akceptować umowy, możesz korzystać z innych portali
@yuim chwilę pomyśl - wolny rynek nie oznacza braku krytyki wobec przedsiębiorcy, problem jest taki, że lewicowcom wcale nie wadzi, że fejs i google nawet rozsądne prawicowe treści zwalczają. Z takim stanowiskiem to chyba jednak nie można mieć pretensji, że wielu durni ma w dupie, jak się PiS dobiera do normalnych mediów.
konserw nie miał by problemu z tym co robi google i facebook( ͡° ͜ʖ ͡°)

@kulass: A mowa nienawiści? Co z mową nienawiści? Pewne konserwy stały murem za Alexem Jonsem który uważa że dzieci w pewnej strzelaninie tak naprawdę nie zginęły....

co robi google i facebook

@kulass: Wątpię by poważny prawicowy kontent typu nowa konfederacja czy klub Jagieloński miał jakiekolwiek problem.

Ale cała śmietanka prawicowego jutu
@Pantokrator: pytanie ilu reklamodawców chce mieć reklamy pod kanałami typu Alex Jones, ewentualnie jaki jest to procent oglądających yt, gdyby tego typu kanały oglądało 30% yt a reklamy generowały duże zyski to mocno wątpię w to czy by poszły jakiekolwiek bany
A mowa nienawiści? Co z mową nienawiści? Pewne konserwy stały murem za Alexem Jonsem który uważa że dzieci w pewnej strzelaninie tak naprawdę nie zginęły....

@CynicznyMarksista: Masz racje, znalazło by się sporo konserw, które i tak widziały by problem, mój błąd, nie potrzebnie wszystkie konserwy wrzuciłem do jednego worka.

Wątpię by poważny prawicowy kontent typu nowa konfederacja czy klub Jagieloński miał jakiekolwiek problem.

@CynicznyMarksista: Ja mam mimo wszystko więcej obawa
Ja mam mimo wszystko więcej obawa i nie zdziwi mnie jeśli nawet takie kanały będą miały problemy.

@kulass: A czemu tak uważasz? Ja tego prześladowania konserwatystów w ogóle nie zauważam.

Wiesz, możemy mówić że Google i Facebook robią to z powodów ideologicznych, tylko że istnieje też inne wyjaśnienie które jest o wiele prostsze

ilu reklamodawców chce mieć reklamy pod kanałami typu Alex Jones,

Jak kolega wyżej napisał.

Wiesz i narzekanie watsona
Co do przykładu z Alexem - ciężko mi się zgodzić, że negowanie strzelanin to hate speech. Nie masz tu do czynienia z atakiem na 'chronioną' grupę etniczną, wyznaniową czy mniejszość seksualną. To zwyczajna teoria spiskowa, coś jak Roswell czy szukanie winnych 9/11.

@ry8u: trochę doprecyzowanie, Jones przed deplatformingiem popisał się kilkoma innymi wyskokami, które mają już nieco większą wagę.
Na przykład tutaj posądza Roberta Muellera o prowadzenie gangu pedofilskiego oraz stwierdza,
Ograniczanie mowy to łamanie pewnej normy, która była do tej pory jednym z fundamentów amerykańskiego społeczeństwa.

@ry8u: Wolność gospodarcza także( ͡° ͜ʖ ͡°)

To zwyczajna teoria spiskowa, coś jak Roswell czy szukanie winnych 9/11.

@ry8u: To zwyczajne świństwo.

. Jeśli karalne byłoby negowanie podawanych w mediach wydarzeń, moglibyśmy nigdy nie dowiedzieć się o takich rzeczach jak Watergate, śledzenie obywateli przez CIA czy sfingowane przez Amerykanów ataki