Aktywne Wpisy

rales +111
Gdy miałem 10 lat mój najlepszy kumpel przeprowadził się z rodziną do Australii. Na początku utrzymywaliśmy regularny kontakt - listy papierowe, potem e-mail. On kilka razy zadzwonił do mnie, bo podobno połączenia z Australii do Polski za drogie nie były.
Po ok. 1,5 roku kontakt się urwał.
Gdy mieliśmy po 14/15 lat przyleciał do Polski na Święta Bożonarodzeniowe. Przyszedł po mnie i poszliśmy na spacer. I pomimo tego, że nie widzieliśmy się
Po ok. 1,5 roku kontakt się urwał.
Gdy mieliśmy po 14/15 lat przyleciał do Polski na Święta Bożonarodzeniowe. Przyszedł po mnie i poszliśmy na spacer. I pomimo tego, że nie widzieliśmy się

zloty_wkret +172

Mógłby ktoś wrzucić całość artykułu? Byłbym wdzięczny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bialystok
Białystok jest jednym z niewielu dużych polskich miast, w którym komunikacja publiczna oparta jest wyłącznie na autobusach. Ale możemy się za to pochwalić wieloletnią dyskusją na temat - czym będziemy jeździć po mieście.
O tramwajach, po zlikwidowaniu Konki w 1915 roku, dyskutowano przez cały okres międzywojenny. Po wojnie do tramwajów dołączył trolejbus. Bodaj pierwszy raz zaczęto o nim mówić w 1952 roku gdy krystalizowała się wizja miasta, która miała stać