Wpis z mikrobloga

Ustalmy raz na zawsze, czy można zauważać grubasów nawet anonimowo (np: choćby w zwykłej pogawędce "ale widziałęm grubasa, jak #!$%@?ł 3 zestawy Mc), czy tez "nie znamy jego historii, choroby, #!$%@? ci do tego".
Nie mówię tutaj, by grubasowi powiedzieć w twarz, ale ty jesteś gruby. Dziś sa juz takie czasy, że mało komu przyjdzie to do rzeczy. Mówię o tym, czy można się podśmiewać z takiej osoby, która w tym momencie jest anonimowa dla wszystkich i bez jej wiedzy. Czy też z wagi i złej diety robimy 100% temat tabu i po prostu udajemy, że każdy jest idealny.
Piję do tego:

https://www.rmfmaxxx.pl/news/Ewa-Chodakowska-przesadzila-Internauci-ostro-krytykuja-jej-ostatnie-slowa,46867.html?utm_source=wykop.pl&utm_medium=link-5017883&utm_campaign=wykop-poleca

#sonda #wykop #dieta #bekazpodludzi
  • 23
@Dutch:
Gdybyś przeczytał, to byś wiedział do czego piję, bo opisuję to nieco innymi słowami. Po drugie, tutaj już nie chodzi o "polew", ale choćby dyskusję o tym co się widziało.
Równie dobrze, moze to być tekst w stylu: widziałem dziś grubego 10-latka, który zamówił 2x wiecej niż ja i to #!$%@?ł sam. Potem przyszli jego rodzice, to już wiem dlaczego ma taką dietę.
@27er:

czy można się podśmiewać z takiej osoby

tutaj już nie chodzi o "polew"

Ledżit as fuck.

Nawiasem, Tobie i Ewci Chodakowskiej polecam eksperyment - wybierzcie się do dowolnego maka w godzinie szczytu i policzcie % grubasów. Potem idźcie do zdrowego, polskiego, biało-czerwonego baru mlecznego i zróbcie to samo. Możecie być zaskoczeni wynikami.
Nawiasem, Tobie i Ewci Chodakowskiej polecam eksperyment

@Dutch:
Czyli zadając pytanie, już mnie przydzieliłeś do 1 z grup, mimo że dałem 2 skrajne opcje XD
Spoko, tutaj wykop, tutaj prawie każdy w dyskusji rozmawia głównie z tym, co sobie ubzdurał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co cię to obchodzi jak ktoś wygląda?

@zjadlbym_kebaba:
Ręce opadają XDDDDDDDD
Jesteście za lodami waniliowymi czy karmelowymi?
- Ja #!$%@?, człowieku co cię obchodzi, że ktoś je waniliowe?
@27er:

Czyli zadając pytanie, już mnie przydzieliłeś do 1 z grup, mimo że dałem 2 skrajne opcje XD

Tak, na pewno jesteś w grupie nr 2. Nie wiem z kogo próbujesz zrobić idiotę, ze mnie czy z siebie? :)

bekazpodludzi

grubasa

grubasowi

podśmiewać

Czy też z wagi i złej diety robimy 100% temat tabu i po prostu udajemy, że każdy jest idealny.

Normalnemu człowiekowi w ogóle nie przychodzi do głowy
Normalnemu człowiekowi w ogóle nie przychodzi do głowy rozkmina typu "Czy można wyśmiewać drugiego człowieka z powodu x y z?".

@Dutch:
Zwłaszcza, ze podałem artykuł na ten temat i stąd pomysł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po drugie, tak kuźwa, bo normalny człowiek nie wie, że ludzie wyśmiewają sie z bycia czarnym, grubym, rudym, kobietą, niskim itp. (choćby w żartach jak nie z obcych to z kumpli). Nie,
@27er:

Jesteście za lodami waniliowymi czy karmelowymi?

- Ja #!$%@?, człowieku co cię obchodzi, że ktoś je waniliowe?

Przecież jest różnica pomiędzy dyskusją o tym co się lubi jeść, jaki sport się lubi uprawiać czy coś takiego, a szydzeniem z wyglądu innych ludzi. Co cię obchodzi jak kto żyje czy jak wygląda, skoro tobie nic tym nie robi?
@27er: Bardzo na okrętkę to opisałeś, odpowiem w kontekście podlinkowanego artykułu. Robienie komuś zdjęcia i publiczne komentowanie wyglądu tej osoby jest w opór słabe, mówimy o osobach niepublicznych, które nie sprzedają swojego wizerunku. To, że nie widać twarzy jest absolutnie żadnym argumentem, zwłaszcza w dobie mediów społecznościowych. Ktoś może skojarzyć tych ludzi po ich ubraniach i zrobić sobie używanie, zwłaszcza w przypadku dzieci. Nie wiem co było na story, więc do
@Margriel:
Ja #!$%@? i tyle zrozumiałeś z tego przykładu? XD
Przecież tam nie idzie o lody, tylko o to, że podaję opcje A i B, a wy mi wmawiać ie, że mam coś do a lub b. #!$%@? co za banda idiotow.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@27er: można.
Tak w zasadzie różnych tematów używamy jako możliwość podtrzymania rozmowy, czemu nie ma być to grubas? Jeśli nie robisz nikomu zdjęć to w sumie nie ma problemu, co za różnica czy śmiejesz się z dziwnego wąsa, kolorowych włosów, czy wagi? Jesteś tak samo ograniczony jeśli potrzebujesz tego typu tematów (ʘʘ)

@cat_skeleton:

potem nastolatki boją się leczyć, nie biorą leków np. na astmę, bo się naczytały że ktoś przytył 20-30 kg

Oczywiście że od glikokortykosteroidów można znacząco przytyć (i nie tylko):

Metabolic: Corticosteroids cause a movement of body fat to the face and torso, resulting in "moon face", "buffalo hump", and "pot belly" or "beer belly", and cause movement of body fat away from the limbs. This has been termed corticosteroid-induced
@Dutch: Przecież ten fragment nie mówi o tym, że przytyjesz 30 kg na lekach, ale że przez określone przemiany w organizmie w przypadku tycia tłuszcz ten zacznie lokować się w określonych partiach. Owszem, są choroby które spowalniają metabolizm i może to będzie nawet te 20%, ale nie 50 czy więcej. Laski piszą, że jedzą po 1000 kcal i nie chudną, gdzie prawda jest taka że nie liczą kalorii, a estymują/liczą je
@cat_skeleton: tl;dr

Zartuje, przeczytalem tego posta z wypiekami na twarzy. Odniose sie jutro, bo teraz tel. Zwl do fragmentu o schudnieciu jako nastolatka :) pozdrawiam cieplo
@cat_skeleton: Słowo się rzekło, kobyłka u płotu:

Przecież ten fragment nie mówi o tym, że przytyjesz 30 kg na lekach

Dlatego też nie napisałem o 30 kg, a o tym, że można znacząco przytyć. Studiowałem prawo.
Chociaż... w sumie, czemu nie?

Owszem, są choroby które spowalniają metabolizm i może to będzie nawet te 20%, ale nie 50 czy więcej.

Wg Szczeklika ok. 30%. Sporo.

Jako nastolatka pozbyłam się nadwagi

O