Aktywne Wpisy
Jacek12 +96
Dzisiaj odebrałem zaświadczenie o niepełnosprawności córki ze względu na #autyzm Wiąże się to zasiłkiem niecałe 3000 zł - niby spoko ale w dupie mam te pieniądze. Córka ma ponad 7 lat i nie mówi, ma parę lat młodszą siostrę która rozwija się mega super. Widzę jakby to było gdyby starsza córka też była normalna. Mega zazdroszczę innym rodzicom. Bardzo ciężko mi się na to patrzy i już nie mam na
--------------------------------------------------------------------------------------
Link do znaleziska: Start Falcona Heavy z misją STP-2
--------------------------------------------------------------------------------------
Wykopiecie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jutro o godzinie 5:30 czasu polskiego ma odbyć się trzeci start rakiety Falcon Heavy. Wystartuje ona z platformy startowej LC-39A w Centrum Kosmicznym im. Kennedy'ego (KSC) na Florydzie. Wyniesie ona na orbitę 24 satelity w ramach misji STP-2, będącej częścią wojskowego programu STP, którego celem jest wynoszenie na orbitę eksperymentalnych ładunków i demonstratorów technologii. Tym razem w kosmos trafią m.in. ładunki należące do NASA, NOAA i różnych uniwersytetów. Dla bocznych boosterów będzie to drugi lot, wcześniej brały one udział w misji Arabsat 6A w kwietniu tego roku, środkowy booster jest nowy. Po separacji planowane jest lądowanie bocznych stopni na platformach Landing Zone 1 i Landing Zone 2 na Cape Canaveral, środkowy natomiast ma wylądować na autonomicznej barce OCISLY na Oceanie Atlantyckim, ponad 1200 km od brzegu. Prognozy pogody dają obecnie 70% szans na start.
LINK DO STREAMA
#spacex #falconheavy #eksploracjakomosu #eksploracjakosmosu #rakiety #kosmos #ciekawostki #mikroreklama
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...