Wpis z mikrobloga

Dr. hab. Krystyna Pawłowicz, prof. UW publicznie zaprzecza istnieniu instytucji domniemania niewinności. To razem z zmianami KK zwiastuje co czeka nas jeżeli PIS wygra jesienne wybory

Przypomnę że zasada domniemania niewinności w Polsce jest zapisana w Art. 42 ust. 3 Konstytucji RP(na którą PIS już się wielokrotnie zesrał) i w artykule 5 KPK

#neuropa #prawo no i chyba #bekazpodludzi co nie? #polityka
olcayn - Dr. hab. Krystyna Pawłowicz, prof. UW publicznie zaprzecza istnieniu instytu...

źródło: comment_QCXydhFrWZadLzXpvgULCQEs8c04k1B1.jpg

Pobierz
  • 78
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@olcayn: to ze pani profesor p------i od rzeczy to wiadomo. To, ze przynosi hanbe akademii to tez wiadomo. To, ze poziom jej chamstwa przekracza niejednego żula to w zasadzie nie.dziwi już.
Ale, k---a, przeraza mnie, ze ktos tej strasznej osoby poslucha, i ze takie idiotyzmy znajda swoich zwolennikow.
  • Odpowiedz
  • 3
Ale ona akurat tutaj częściowo ma rację. Jak zatrzymać podejrzanego jeżeli obowiązuje to domniemanie niewinności? Niewinnego zatrzymywać?
  • Odpowiedz
@Poro6niec: Ludzie którzy dali jej doktorat powinni przejść się po rozżarzonym węglu, potem wskoczyć na 3 msze gnostyckie do zimnej wody, a na koniec dostać 60 klapsów w gołe dupska. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Tam91: Domniemanie niewinności polega na czymś zupełnie innym. Własnie przez tak niską świadomość społeczeństwa politycy mogą p-------ć głupoty i zdobywać poklask
  • Odpowiedz
  • 2
@olcayn źle ? Nie pisze o prawnym znaczeniu domniemanie niewinności, a potocznym. W potocznym rozumieniu tego pojęcia jeżeli domniemywasz, że ktoś jest niewinny to nie powinieneś to zatrzymywać. W prawnym znaczeniu to ona p------i głupoty, w potocznym ma rację.
  • Odpowiedz
@Tam91: No to tak jak mówiłem. Mamy niską świadomość prawną społeczeństwa a ty sam prezentujesz zerową wiedzę na temat prawa obowiązującego w Polsce. Nie obchodzi mnie jakieś potoczne znaczenie niewinności o którym mówisz i które nie mam pojęcia czym jest. Mówie o domniemaniu niewinności tylko w znaczeniu kodeksowym. Jeżeli nie masz pojęcia na jakiś temat to czasem warto się nie odzywać :) Bo teraz jesteś albo ignorantem biorącym ten temat
  • Odpowiedz