Wpis z mikrobloga

@chwed: taka czysta pije zawsze w pracy bo najszybciej stawia mnie na nogi, a poranki niestety mam trudne to raz , a dwa muszę wystawac zaraz po 4 bo o 6 zaczynam pracę. A czasami zdarza mi się zasiedzieć na oglądaniu tv.
@elemelek20: Amaretto też fajnie się komponuje z kawą ale z dodatkiem śmietanki, z samą czarną jakoś średnio mi pasuje, natomiast Baileys jak i Amarula są kremowe tak że śmietanka jest zbędna, no i są bardzo słodkie więc z powodzeniem zastępują również cukier. I jeszcze taki tip dotyczący cynamonu (który IMO idealnie pasuje do kawy) to polecam dodawać go przed parzeniem - najlepiej dodać kilka szczypt do porcji zmielonej kawy, wymieszać i
mlekiem słodzonym podobno też jest super


@Ziarenkokawy: W Singapurze tak podają; nalewają na dno filiżanki trochę skondensowanego, słodkiego mleka po czym zalewają świeżo zaparzoną kawą.

z tonikiem, cytryna i mięta.


Brzmi to, hmm... intrygująco. Jednocześnie składniki zupełni mi nie pasują do kawy. Może kiedyś wypróbuję.