Ostatnia zagraniczna wpadka Dudy rozeszła niemal bez echa, a przecież można się zastanawiać czy nie przebiła ona wszystkich wpadek Komorowskiego razem wziętych. Mówię o faktycznym zasięgu a nie wykreowanym przez prawicowe trole w polskim necie. Chodzi o opinię Dudy, że Rosjanie nie są tak mężni jak Polacy. Pomimo to i tak Duda będzie miał opinię godnego reprezentanta, a Komrowski ciamajdy o którego trzeba było drżeć podczas zagranicznych wizyt. Taki jest efekt tego, że wpadki Komorowskiego były wykreowane przeważnie przez upolitycznione polskie media, a wpadka Dudy faktycznie wzburzyła dziesiatki milionów ludzi. Mamy więc sytuację gdy przeciętny Polak wstydzie sie wtedy gdy wstydzić mu się każe portal Wpotylice, Niezależna, Fronda, głowna Wykopu i prawackie profile rozpowszechniajace fejka o krzesle na które niby wszedł Komorowski, a nie wtedy gdy dana wypowiedź faktycznie wzburzyła społeczeństwa za granicą. Śmieszy mnie, że tego typu osoby mają się za obiektywne i samodzielne w ocenie informacji.
Głupawa wypowiedź Dudy sprawiła, że Rosjanie mają kolejny powód aby wyszydzac Polaków. Wypowiedź Dudy ma zbliżoną wartość i sens jak gdyby prezydent Ukrainy powiedział publicznie -''Tym się Ukraińcy różnią od Polaków, że mają wielką historię''. Pomyśłcie jak wtedy zareagowalibyście i już będziecie wiedzieć jak zareagowali Rosjanie.
Na dodatek żenujące jest, że prezydent takie uwagi na temat innych narodów w ogóle wygłasza. To jest przecież coś w stylu gadki o uczeniu Francuzów jedzenia widelcem. Od takich wypowiedzi to są tzw. bulterierzy polityczni, a nie prezydent. Patrzcie na Putina. Tyle lat rządzi, a ciężko tego typu wypowiedź mu przypisać. To jest poziom Żyrinowskiego.
I chociaz to ledwo jedna wypowiedź to przyćmiła wielominutowe przemówienie i pozwoliła rosyjskiej propagandzie zadziałać.
Nie pierwszy raz okazało się, niestety, że kiedy Duda mówi od siebie, bez kartki, grożą kłopoty.
Ostatnia zagraniczna wpadka Dudy rozeszła niemal bez echa, a przecież można się zastanawiać czy nie przebiła ona wszystkich wpadek Komorowskiego razem wziętych
@Volki: Skoro nie przebiła to dawaj linki do japońskich programów gdzie wzburzeni Japończycy krzycza po tym gdy Komorowski wszedł na krzesło i na wyścigi obrażają Polaków.
a Komrowski ciamajdy o którego trzeba było drżeć podczas zagranicznych wizyt.
@szurszur: A nie byo tak? Komorowskiemu zawsze brakowało taktu. Prezentował się kiepsko, zachowując sie niczym prezydent jakieś byłej sowieckiej republiki.
@szurszur: Wpisuję frazy po angielsku, niemiecku i serbsku i jakoś nie widzę poruszenia w tym temacie prócz sputnika i bałkańskich kremlowskuch trollowni.
@dom_perignon: No przegladajac zagraniczne portale jakoś nie zauważyłem aby Komorowski był tak postrzegany. Wpadek ''wewnetrznych'' Duda też ma sporo gdy mówi z głowy. Nawet jedna wypowiedz do reklamy trafiła '' ta o uczeniu sie'' w innej wygladało jakby Duda był pijany.
@januszniepije: No to mało jak na początek? To pójdzie potem przez troli dalej. Ja widze jak to co w rosyjskich programach potem wypływa w komentarzach na portalach w innych krajach. Nie orzumiem tego bagatelizowania rosyjskich mediów. To przeciez iwel9krotnosc mocy polskich. Tą teleiwzje PL po angielsku oglada kilkadziesiat osoób na jutubie. RT ma milionową ogladalnośc w wielu krajach.
Nie do obrony są takie wypowiedzi, co one mają na celu ? Dyplomacja jest grą wymagającą wyczucia i dokładności, cytowana wypowiedź powinna była się zakończyć przed powoływaniem tego nieszczęsnego wyjątku, gadanie o tym, że my Polacy jesteśmy "dzielniejsi, odważniejsi" niż Rosjanie to niestety wypowiedź godna politowania jeśli pada ona z ust prezydenta państwa. Taka wypowiedź absolutnie nic pozytywnego nie może przynieść po co więc w ogóle się odzywać
No przegladajac zagraniczne portale jakoś nie zauważyłem aby Komorowski był tak postrzegany.
@szurszur: A co mieli napisać, przyjechał do nas prezydent robiący wiochę? Nie pisze się o takich rzeczach w zagranicznych mediach. Komorowski przede wszystkim nie wiedział co to dyplomatyczny savoir-vivre, jego wpadki były widoczne i żenujące. W dodatkuy sprawiał wrażenie otępiałego, brakowało mu energii.
Wpadek ''wewnetrznych'' Duda też ma sporo gdy mówi z głowy
Chodzi o opinię Dudy, że Rosjanie nie są tak mężni jak Polacy.
@szurszur: może dlatego, że on to powiedział odwrotnie, czyli wywyższył Polaków a nie umniejszył rosjan, no i w Poslce takie twierdzenie nie jest traktowane jako wpadka
@szurszur: Ja wiem jaka siła tkwi w prorosyjskich mediach silących się na opiniotwórczą awangardę, inny punkt widzenia, oczywiście prorosyjski.
Ale Ty piszesz o wzburzeniu milionów ludzi (chyba że chodzi Ci o ruski mir, to masz rację)... ja tego nie widzę. Bolą ich zakupy najbardziej i mają boleć. Pisze się że f-35 to b--ń niedefensywna (w rzeczywistości wielozadaniowa) a przecież powinniśmy być zdolni do kontrataku albo ataku wyprzedzającego.
Ale Ty piszesz o wzburzeniu milionów ludzi (chyba że chodzi Ci o ruski mur, to masz rację)... ja tego nie widzę. Bolą ich zakupy najbardziej i mają boleć. Pisze się że f-35 to b--ń niedefensywna (w rzeczywistości wielozadaniowa) a przecież powinniśmy być zdolni do kontrataku albo ataku wyprzedzającego.
@januszniepije: No, ale przeciez ja własnie to pisałem. Oni sobie wyjeli tę wypowiedź Dudy, aby przykryć wszystko co powiedział. Niepotrzebnie to im
@szurszur: Pozytywny przekaz potrafią przedstawić jako ugięcie się przed POTĘŻNĄ Rosją. Duda wspomniał też że zależy mu na przyjaznych relacjach i wyjaśnił jakie muszą być spełnione warunki. Dla mnie jasny i klarowny przekaz. Ruski mir kończy się na granicy z Białorusią... póki co.
Co do burtelierów. Izraelscy politycy jakoś nie mają przeszkód mówić to co nie powinni. Nie żebym stawiał ich za wzór, ale jakoś nie ma z tym problemu.
@szurszur Jeden wart drugiego. Komorowski zachowywał się jak lekko podpity wujek na urodzinach ciotki, a Duda chyba czuje jakiś moralny obowiązek pokrzykiwania jak na zebraniu kółek partyjnych Sakiewicza.
Co do burtelierów. Izraelscy politycy jakoś nie mają przeszkód mówić to co nie powinni. Nie żebym stawiał ich za wzór, ale jakoś nie ma z tym problemu.
@januszniepije: Nie ma? Przecież jest. Krytyka niedopuszczalnej wypowiedzi ichniejszego ministra o wysysaniu antysemityzmu była w Polsce szeroka. I nawiasem mwóiac ona dla nas była korzystna bo czytałem komentarze za granicą i ludzie ją krytkowali mimo iż jeszcze dzień wczesniej to nam sie bardziej
Gdzie polecacie szukać dziewczyny: - w wieku 22-30 lat, - wiara bez znaczenia, - bez dzieci, tatuaży, długów, zaburzeń, - lubiącej dzieci i widzącej się roli matki? jakieś pomysły? ( ͡°͜ʖ͡°)
Pomimo to i tak Duda będzie miał opinię godnego reprezentanta, a Komrowski ciamajdy o którego trzeba było drżeć podczas zagranicznych wizyt.
Taki jest efekt tego, że wpadki Komorowskiego były wykreowane przeważnie przez upolitycznione polskie media, a wpadka Dudy faktycznie wzburzyła dziesiatki milionów ludzi.
Mamy więc sytuację gdy przeciętny Polak wstydzie sie wtedy gdy wstydzić mu się każe portal Wpotylice, Niezależna, Fronda, głowna Wykopu i prawackie profile rozpowszechniajace fejka o krzesle na które niby wszedł Komorowski, a nie wtedy gdy dana wypowiedź faktycznie wzburzyła społeczeństwa za granicą.
Śmieszy mnie, że tego typu osoby mają się za obiektywne i samodzielne w ocenie informacji.
Głupawa wypowiedź Dudy sprawiła, że Rosjanie mają kolejny powód aby wyszydzac Polaków.
Wypowiedź Dudy ma zbliżoną wartość i sens jak gdyby prezydent Ukrainy powiedział publicznie -''Tym się Ukraińcy różnią od Polaków, że mają wielką historię''.
Pomyśłcie jak wtedy zareagowalibyście i już będziecie wiedzieć jak zareagowali Rosjanie.
Na dodatek żenujące jest, że prezydent takie uwagi na temat innych narodów w ogóle wygłasza. To jest przecież coś w stylu gadki o uczeniu Francuzów jedzenia widelcem.
Od takich wypowiedzi to są tzw. bulterierzy polityczni, a nie prezydent. Patrzcie na Putina. Tyle lat rządzi, a ciężko tego typu wypowiedź mu przypisać. To jest poziom Żyrinowskiego.
I chociaz to ledwo jedna wypowiedź to przyćmiła wielominutowe przemówienie i pozwoliła rosyjskiej propagandzie zadziałać.
Cały felieton na temat wpadki Dudy klik
#neuropa #4konserwy #polityka #rosja #duda
Nie, nie przebiła xD
@szurszur: A nie byo tak? Komorowskiemu zawsze brakowało taktu. Prezentował się kiepsko, zachowując sie niczym prezydent jakieś byłej sowieckiej republiki.
Przejmowanie retoryki gazety Polityka, która pisze takie lewackie pierdoły i wysrywy, że nawet ja, który nie lubi Dudy, staję w obronie prezydenta. xD
@Volki:
Nie do obrony są takie wypowiedzi, co one mają na celu ? Dyplomacja jest grą wymagającą wyczucia i dokładności, cytowana wypowiedź powinna była się zakończyć przed powoływaniem tego nieszczęsnego wyjątku, gadanie o tym, że my Polacy jesteśmy "dzielniejsi, odważniejsi" niż Rosjanie to niestety wypowiedź godna politowania jeśli pada ona z ust prezydenta państwa. Taka wypowiedź absolutnie nic pozytywnego nie może przynieść po co więc w ogóle się odzywać
@szurszur: A co mieli napisać, przyjechał do nas prezydent robiący wiochę? Nie pisze się o takich rzeczach w zagranicznych mediach. Komorowski przede wszystkim nie wiedział co to dyplomatyczny savoir-vivre, jego wpadki były widoczne i żenujące. W dodatkuy sprawiał wrażenie otępiałego, brakowało mu energii.
Miał, ale nie aż tak
@szurszur: może dlatego, że on to powiedział odwrotnie, czyli wywyższył Polaków a nie umniejszył rosjan, no i w Poslce takie twierdzenie nie jest traktowane jako wpadka
Ale Ty piszesz o wzburzeniu milionów ludzi (chyba że chodzi Ci o ruski mir, to masz rację)... ja tego nie widzę. Bolą ich zakupy najbardziej i mają boleć. Pisze się że f-35 to b--ń niedefensywna (w rzeczywistości wielozadaniowa) a przecież powinniśmy być zdolni do kontrataku albo ataku wyprzedzającego.
Jako człowiek który
@januszniepije: No, ale przeciez ja własnie to pisałem. Oni sobie wyjeli tę wypowiedź Dudy, aby przykryć wszystko co powiedział. Niepotrzebnie to im
Komentarz usunięty przez autora
Duda wspomniał też że zależy mu na przyjaznych relacjach i wyjaśnił jakie muszą być spełnione warunki. Dla mnie jasny i klarowny przekaz. Ruski mir kończy się na granicy z Białorusią... póki co.
@januszniepije: Nie ma? Przecież jest. Krytyka niedopuszczalnej wypowiedzi ichniejszego ministra o wysysaniu antysemityzmu była w Polsce szeroka. I nawiasem mwóiac ona dla nas była korzystna bo czytałem komentarze za granicą i ludzie ją krytkowali mimo iż jeszcze dzień wczesniej to nam sie bardziej