Wpis z mikrobloga

Ozory wołowe (w marynarskim żargonie #!$%@?) - jedni je kochają, inni nienawidzą.

Polecam spróbować każdemu choć raz i ocenić, bo to niezwykle delikatne mięso.
Na zdjęciu widzimy już ugotowane ozory, które trzeba oczyścić z warstwy zewnętrznej, ślinianek i innych więzadełek. Następnie skurczybyki będą krojone na cienkie plastry. Smakują dobrze zarówno podane sauté z sosem chrzanowym, jak i usmażone w panierce niczym schabowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gotujzwykopem #jedzzwykopem #foodporn
Tryggvason - Ozory wołowe (w marynarskim żargonie #!$%@?) - jedni je kochają, inni ni...

źródło: comment_fognQLyiUTt2jjBRR7Yh3X7wFXQfvzSw.jpg

Pobierz
  • 28