Wpis z mikrobloga

Pytanie do posiadaczy beagli, jak to jest z tym ucieciekaniem tych psow ? Poprostu z domu tak uciekaja czy podczas spacerow? W przyszlym miesiacu jak dobrze pojdzie to mam zamiar kupic psinke tej rasy ale troche te ucieczki odstraszaja, naczytalem sie dosc duzo i problemem moze byc masa kotow na moim osiedlu .. Czy podczas latania na podworku #!$%@? by przez brame zeby dorwac kitku?:D

#beagle #psy #kiciochpyta #zwierzeta
  • 19
@CyCu1337 wiesz z tym gonieniem kitku może być roznie, wcześniej miałam psa który miał totalnie w dupie koty a teraz ta moja wariatka gania wszystkie koty w okolicy ale tylko po to żeby się z nimi bawić a że koty się boją no to uciekają ( ͡º ͜ʖ͡º)
@CyCu1337: dwóch różnych moich znajomych ma. Jeden mieszka w bloku drugi w domu. Ten w bloku za bardzo nie ma uciekać, ale do dzisiaj na smyczy nie umie iść przy nodze. W wolnym terenie go nie puszczają bo nie przychodzi na zawołanie. Obecnie ma około 3 lat.
Ten który mieszka w domu, do roku szukał każdej możliwości jak uciec z podwórka. Za daleko nie uciekał, ale sam nie wracał. Jak go
@Erbolt: U mnie domek :) Zobaczymy, jak to bedzie.Napewno nie dam mu latac tak swobodnie bez smyczy, no przynajmniej nie odrazu, zalezy jak bedzie reagowac na te kocury czy inne zwierzeta na spacerach.

@hardkorowymoksu: Wlasnie te obroze z wygrawerowanym adresem i nr telefonu do wlasciciela to zajebista sprawa i kazdy w takie cos powinien odziać swojego psa ;) Ja najbardziej sie boje, ze mi jakos przez ogrodzenie przeskoczy bo juz
@CyCu1337: Maltańczyki są cudowne. Cały czas się zastanawiam nad drugim piesem i pewnie będzie to maltan. Co do długości spacerów to często jest to cecha indywidualna. Jeden będzie bardzo skłonny do długich spacerów a może Ci się trafić "egzemplarz" który po 15 minutowym spacerze odmówi współpracy i będziesz musiał go z powrotem nieść na rękach. Teraz mam shih tzu to ten uwielbia długie spacery :D
@r__k: Jezeli chodzi Ci o tresure to bedzie ciekawe wyzwanie ;) W zyciu mialem tylko 1 psa i byl wychowywany raczej bezstresowo, a beagle sa calkiem uparte z tego co wiem ;d
@CyCu1337: są uparte, ale są też dość sprytne, dlatego dobrze jest z nimi pracować węchowo, żeby miały zbyt zmęczony mózg na kombinowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak to twój pierwszy pies, to dobrze poczytać książki o wychowaniu, blogi, etc zanim zwierzak się u ciebie pojawi, żebyś miał jakiekolwiek pojęcie co i jak :D