Wpis z mikrobloga

Chciałem w końcu ruszyć z karierą w pracy #gamedev na poważnie. Do cv, jak na razie, mam jeden wydany tytuł i coś czuje że utonie on w gąszczu innych juniorów aplikujących na posady. Dlatego proszę was o pomoc.

Chciałem zacząć projekt typowo do portfolio. I wpadłem na wideo z załącznika. Czy gdybym zrobił podobną symulację na swoich warunkach, wiadomo, nie zżynka 1:1, jako otwarty projekt na githubie pomogłoby mi to dostać zatrudnienie w branży?

Mój obecny projekt po części opisałem pod #bordogamedev

#kiciochpyta #nieprogramowanie #pracait #unity3d #unity #pytaniedoeksperta
TymRazemNieBedeBordo - Chciałem w końcu ruszyć z karierą w pracy #gamedev na poważnie...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TymRazemNieBedeBordo: zadajesz pytanie na które nie da się odpowiedzieć - inny projekt będzie działał na twoją korzyść, jeśli byś chciał pracować przy superprodukcji w takim CDPR a inny jeśli celujesz w jakieś gierki online hazardowe. Nie sądzę też żeby kogoś szczególnie interesowało twoje portfolio, bo firmy potrzebują w danym momencie gościa, który umie framework X, język programowania Y i jeszcze pracował z narzędziem Z
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@powaznyczlowiek: to w tej chwili mój jedyny realny skill w którym myślę że mogę liczyć na więcej niż 3k na miesiąc, jeśli coś pokaże. Na juniora w c#, dotNet nie sądzę bym mógł iść, co najwyżej staż, praktyki.

Też kwestia tego że mam 27 lat i zostało mi niewiele czasu by wejść na rynek. Wiem że realia gamedevu nie są idealne no ale chce też zobaczyć z czym to się
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@TymRazemNieBedeBordo: start w gamedev i ponad 3k na miesiąc? ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale ogólnie pewnie czemu nie - może akurat trafisz świetną ofertę i będziesz zadowolony, iść do korpo czy innego Januszsoftware jeśli się nie chce tego robić to akurat też średnia (nawet jeśli nieźle płatna) opcja

Ale do programowania się przykładaj tak czy siak bo na pewno się przyda ( ͡~ ͜ʖ
  • Odpowiedz
@TymRazemNieBedeBordo: W sumie trochę się dziwię, jeszcze niedawno pomagałeś mi pisać gównokod do portfolio, a teraz dopiero szukasz pracy xD nie pracuję jako programista, ale z doświadczenia widziałem dokładnie to co napisał @powaznyczlowiek: - złóż se normalne CV, zacznij n---------ć nim wszędzie dokoła, pytać się firm czy nie potrzebują programisty (czesto male studia nie wrzucają nawet ogłoszeń na skillshoty, tylko czekają na zgloszenia same) i z twoim skillem
  • Odpowiedz
@TymRazemNieBedeBordo: Powodzenia, btw. polecam znaleźć taką smieszną listę wszystkich polskich studiów, kiedyś to znalazłem w necie, bodajże koło 400 czy 600 ich jest xD dopisane są też miasta. Szukaj se po miastach które cie interesują, potem szukaj w google czy firma jeszcze istnieje, a jeżeli tak, to ślij CV xD
  • Odpowiedz