Wpis z mikrobloga

@CapoDiPtakMuzzapi: Zależy jeszcze od rodzaju makaronu. Przy carbonarze to oczywiste że musi być zmieszane na patelce z rozbełtanym jajeczkiem ale przy bolonese/napoli to już wolę sos na wierzch. Do tego jest jeszcze masa innych makaronów i miliardy sosów więc chyba jak kto woli :)
@szympans1: Przy spaghetti neapolitańskim lub ragu z makaronem (nazywanym spaghetti po bolońsku) jak najbardziej miesza się sos razem z makaronem, przed podaniem dania. Polecam przejechać sie do Włoch albo przejść do włoskiej restauracji prowadzonej przez randomowego Luigiego - zawsze tak samo. Są pewne zasady których się nie łamie, bo to po prostu jest bez sensu i psuje kompozycję dania.
@CapoDiPtakMuzzapi: Nie no jasne, jadłem już nie raz ale to jest tak szeroki temat że nie dojdziemy do porozumienia.
To tak samo jak ktoś powie że jedyna prawilna pizza to neapolitańska a reszta to na pewno nie włoska. Są różne warianty i tyle, mi bardziej smakuje osobno i jak robię w domu to zawsze sobie tak przygotowuję :)