Wpis z mikrobloga

#piracifabularnie <- tag gry
#krwawekapelusze

Krwawe Kapelusze

Pozycja: 84W 22N, Hawana na Kubie. Choć ten port jest duży i znany, to akurat mamy pecha: żadnego atrakcyjnego statku w zasięgu wzroku i słuchu. Może wystarczy trochę poczekać. No i zawsze pozostaje piękny widok na samo miasto (choć nasz francuski list kaperski raczej nie pozwala na plądrowanie lądu).

Mary "The Fierce" Cromwell

-Czemu musimy mieć takiego pecha, że akurat jak znaleźliśmy się w jednym z największych portów na Karaibach to nie ma żadnego nędznego statku handlowego...

-Carmen ( @kvvach ) ! Masz przekazać wszystkim by stawili się na głównym pokładzie! Trzeba omówić, co dalej robimy. -powiedziała, biorąc ze sobą mapę.

Pobierz Yokaii - #piracifabularnie <- tag gry
#krwawekapelusze

Krwawe Kapelusze

Pozycj...
źródło: comment_qKCpUesuXwLn37IPSpgpFGi95hcZ8Spq.jpg
  • 6
@Yokaii

Elizabeth "Ajna" Flower

Gdy wszyscy zjawili się wokół kapitana, pierwsza głos zabrała Elizabeth:
- Myślę że skoro już tu jesteśmy i nie mamy żadnych celów to może zejdźmy na ląd. Mam tu kilka kontaktów na miejscu. Być może dowiemy się czegos na temat jakichś ciekawych celów. A może i ktos bedzie miał dla nas jakies zlecenie. Co myślicie?
@Yokaii: @gasior22:

Carmen "Shanti" Cruz

Bawiąc się swoimi czarnymi włosami - Szczerze to inaczej wyobrażałam sobie życie pirata. Miały być przygody, epickie bitwy... jakiś kraken może. No jak w szantach. Znacie "Każdą Noc"?
Zresztą nie ważne - mówi znudzona Shanti podpierając ścianę kajuty. Skoro nawet jeszcze nie wypłynełam z domu to idę do "Błękitnej" śpiewać o morskich opowieściach jak co wieczór. Pewnie przyjdzie mój ojciec i te jego snoby z
@kvvach

Mary "The Fierce" Cromwell

W połowie wypowiedzi Shanti zaczęła mrużąc oczy przecierać skronie, wydawało się jej również, że słyszy coś na kształt wrzasku kastrowanego karła, a może jej się wydawało?

-Nigdy więcej rumu - powiedziała do siebie, gdy poczuła się nieco lepiej - A ta gdzie idzie?! - wrzasnęła, gdy zobaczyła Carmen idącą w stronę dzielnicy portowej - Pieprzona snobka. Przez tydzień będzie szorować pokład! Wracając, ja bym zeszła na ląd.