Aktywne Wpisy
PiccoloColo +13
6 a może nawet 7 znajomych się o------o przez ostatnie półtora roku. No p------o chłopów.
alojzy_bonk +3
Brakuje mi ostatnio jakiegoś dobrego contentu/kanału o #gry na polskim #youtube.
Oglądałem kiedyś #bananowyjanek - zawinął się dawno temu.
Oglądałem kiedyś #tvgry - od odejścia starej ekipy większość filmików jest miałka, jak z generatora, słabo się to ogląda.
Oglądałem kiedyś #nrgeek - kiedyś miał świetne serie jak "najlepsze gry xx roku", czasami można było pośmiać się przy crapach, teraz nawet jego recenzje wydają mi się strasznie nieobiektywne i niemerytoryczne.
Po TvGry powstało #toznowuoni - czasami trzymają poziom, ale ile można oglądać filmów typu "najbardziej drzewo w fpsach w których gracze nie mają pieniędzy"
Jest jeszcze #arhneu i #quaz, tych twórców lubię :) Ale trochę mi mało, nieczęsto wypuszczają rzeczy
Oglądałem kiedyś #bananowyjanek - zawinął się dawno temu.
Oglądałem kiedyś #tvgry - od odejścia starej ekipy większość filmików jest miałka, jak z generatora, słabo się to ogląda.
Oglądałem kiedyś #nrgeek - kiedyś miał świetne serie jak "najlepsze gry xx roku", czasami można było pośmiać się przy crapach, teraz nawet jego recenzje wydają mi się strasznie nieobiektywne i niemerytoryczne.
Po TvGry powstało #toznowuoni - czasami trzymają poziom, ale ile można oglądać filmów typu "najbardziej drzewo w fpsach w których gracze nie mają pieniędzy"
Jest jeszcze #arhneu i #quaz, tych twórców lubię :) Ale trochę mi mało, nieczęsto wypuszczają rzeczy
Niestety spóźniłem się 2 dni, by załapać się na lokalny dołek za 177 USD. Zlecenie wykonało mi się dzisiaj na otwarcie po 200,49, co jest dość zabawne, bo cena już chwile potem znowu spadła do 195 :)
Nie ma jednak nad czym płakać. Właśnie po to planuje co miesiąc kupować po trochu, by zniwelować wpływ takich wahań na średnią cenę zakupu akcji.
Tym razem 38 zł prowizji dla mBanku w mniejszym stopniu przełożyło się na ostateczny koszt zakupu akcji, bowiem ten koszt tym razem rozdzielił się na 3 akcje.
Całość mojego portfela wygląda jak w załączonym screenshocie
#zbieramnatesle ↤ tag to śledzenia
Poprzednie zestawienia:
- 2019-05-24
#tesla #gielda #elonmusk
@Pilaf: właśnie teraz jest idealny moment, jeżeli ktoś wierzy w długoterminowe wzrosty, oczywiście zbierać regularnie jak OP bo kto wie, może jeszcze zobaczymy TSLA po $80
A co do brakuje kasy - nie wiem gdzie byłeś ale przypominam że w kwietniu br. Tesla na luzie uzyskała 2.5 miliarda dolarów z rynku, w kasie miała jeszcze kolejne 2. Łącznie ma więc 4.5 miliarda dolarów, mówić że 'brakuje kasy' to spore nadużycie bo choćby (mało prawdopodobne) nadal tracili $700MM na kwartał to pociągną jeszcze niemal 2 lata nie robiąc nic. A przecież
# Liczba posiadanych akcji TSLA: 6
# Wartość portfela: 1432,20 USD / 5384,07 PLN
# Średnia cena zakupu akcji: 217,87 USD (z wliczoną cholerną prowizją)
# Zysk/Strata: 9,56%
jak miales na początku