Wpis z mikrobloga

Mojego zbierania na Teslę ciąg dalszy. Dzisiaj dokupiłem kolejne 3 akcje, co powoduje, że razem mam ich obecnie 4. Powoli do przodu :)

Niestety spóźniłem się 2 dni, by załapać się na lokalny dołek za 177 USD. Zlecenie wykonało mi się dzisiaj na otwarcie po 200,49, co jest dość zabawne, bo cena już chwile potem znowu spadła do 195 :)

Nie ma jednak nad czym płakać. Właśnie po to planuje co miesiąc kupować po trochu, by zniwelować wpływ takich wahań na średnią cenę zakupu akcji.

Tym razem 38 zł prowizji dla mBanku w mniejszym stopniu przełożyło się na ostateczny koszt zakupu akcji, bowiem ten koszt tym razem rozdzielił się na 3 akcje.

Całość mojego portfela wygląda jak w załączonym screenshocie

#zbieramnatesle ↤ tag to śledzenia

Poprzednie zestawienia:
- 2019-05-24

#tesla #gielda #elonmusk
anonimowy_programista - Mojego zbierania na Teslę ciąg dalszy. Dzisiaj dokupiłem kole...

źródło: comment_9U9XX6Ys2FFAzYe3fHiscPlZKEcqfDOU.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

teraz nie warto kupować ich akcji. wartość spadła, bo wyciekły maile, że im kasy brakuje.

@Pilaf: właśnie teraz jest idealny moment, jeżeli ktoś wierzy w długoterminowe wzrosty, oczywiście zbierać regularnie jak OP bo kto wie, może jeszcze zobaczymy TSLA po $80

A co do brakuje kasy - nie wiem gdzie byłeś ale przypominam że w kwietniu br. Tesla na luzie uzyskała 2.5 miliarda dolarów z rynku, w kasie miała jeszcze kolejne 2. Łącznie ma więc 4.5 miliarda dolarów, mówić że 'brakuje kasy' to spore nadużycie bo choćby (mało prawdopodobne) nadal tracili $700MM na kwartał to pociągną jeszcze niemal 2 lata nie robiąc nic. A przecież
  • Odpowiedz