Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 87
@PanFizyk: nie rozumiem gdzie tkwi problem? Bo jak rozumiem to nie są przebudowy na nowy styl tylko po prostu nowe budynki?
  • Odpowiedz
@Foresight: Po pierwsze nie stwierdziłem, że wszystkie nowoczesne budynki to #!$%@?, dupa i kamieni kupa. Po drugie Opera w Sydney to przykład architektury ekspresjonistycznej, a nie modernistycznej, a tym bardziej nie jest to dekonstruktywizm, którym jest przedstawione przeze mnie muzeum w Lyonie.
  • Odpowiedz
Po drugie Opera w Sydney to przykład architektury ekspresjonistycznej, a nie modernistycznej, a tym bardziej nie jest to dekonstruktywizm

@PanFizyk: Przeciez architektura ekspresjonistyczna to jeden z glownych nurtow modernizmu kolego a wlasnie dekonstruktywizm bazuje na tej samej idei
  • Odpowiedz
@PanFizyk: dobra i co tym udowodniłeś? Że budynek A kosztuje tyle a B tyle? I jaki masz problem z ceną jak to nie Twoje pieniądze? XD
Bo chyba nie rozumiem przesłania obrazka, chyba, że to ten sławny ból dupy, że jakim prawem ludzie chcą tworzyć coś innego niż to co stoi już wokół (patrz: kładka w Gdańsku czy centrum handlowe Forum, gdzie ludzie srali pod siebie ze złości, że zbyt
  • Odpowiedz
@PanFizyk: Przecież budowanie w XXI wieku budynku stylizowanego na style sprzed iluś tam set lat to czyste wieśniactwo xD Zresztą ta twoja fotka pokazuje klasyczne, odbudowane budowle z XVII wieku.
  • Odpowiedz
Po pierwsze nie stwierdziłem, że wszystkie nowoczesne budynki to #!$%@?, dupa i kamieni kupa. Po drugie Opera w Sydney to przykład architektury ekspresjonistycznej, a nie modernistycznej, a tym bardziej nie jest to dekonstruktywizm, którym jest przedstawione przeze mnie muzeum w Lyonie.

@PanFizyk: #!$%@?, ekspresjonizm w architekturze to termin zarezerwowany dla dwudziestolecia międzywojennego w Niemczech, a ściślej działalności architektów ze środowiska deutscher werkbundu, która była chyba głównym impulsem do powstania modernizmu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
ciekawe czy na budowę notre dame wieśniaki 800 lat temu też psioczyli że za droga i na co to komu xD

@IHateMyself: XDDDDD #!$%@? jakoś wyobrazilem sobie tą sytuację i się zadlawilem pizzą XD
  • Odpowiedz