Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
ninetyeight +539
4 miesiące bez alkoholu, dumny jestem ᶘᵒᴥᵒᶅ
i coraz mniej myślę o piciu, chociaż były różne momenty. pozdrawiam całe mirko jedziemy dalej
#alkohol #ninetyeight
i coraz mniej myślę o piciu, chociaż były różne momenty. pozdrawiam całe mirko jedziemy dalej
#alkohol #ninetyeight
– Aby uzyskać efekt zielonych, gęstych dywanów, trzeba trawnik traktować pestycydami, nawozami, a w okresach suchych również nawadnianiem. Prezentuje się on elegancko, ale z biologicznego punktu widzenia stanowi pustynię – tłumaczy Aleksandra Zienkiewicz z Zarządu Zieleni Miejskiej. – Przy ograniczonych środkach, bez intensywnej pielęgnacji, często koszony trawnik nie zawsze wygląda estetycznie (pożółkły, z widocznymi ubytkami od intensywnego użytkowania), a gleba, na której rośnie, szybciej się wysusza – dodaje.
ZZM przekonuje, że zamiana równo przystrzyżonych miejskich trawników w łąki przyniesie pożytek dla wszystkich, bo łąki lepiej trzymają wilgoć, dłużej są zielone i obfitują w inne kwiaty i rośliny, które są pożyteczne dla owadów zapylających.
https://www.tuwroclaw.com/wiadomosci,wroclaw-czy-miasto-zapomnialo-o-koszeniu-trawnikow,wia5-3266-49010.html?fbclid=IwAR0XtTlwk0XJUaYReEf8R-6K_kIy90slWLeT4yU_t7G9Ncufb1KAzBdtM-4
#wroclaw
uwaga podaje haslo-klucz:
KASA
@mroz3: Albo złożyć się na kosiarkę i samemu zacząć to gówno kosić w czynie społecznym.
Komentarz usunięty przez autora