Wpis z mikrobloga

@Defender: ale ja chce coś kompaktowego i niezawodego w podróży.
Składanie z modułów to pewnie niezła zabawa, ale zmontowanie tego tak żeby nie sypało się po roku użytkowania w podróżach to już wyższa filozofia.
  • Odpowiedz
ok, ale emulatory na starsze konsole?

@ksiaze_przegrywow: Będę złośliwy. Nawet nie sprawdziłeś, nie? Jak nie chce ci się szukać opisów w necie to masz nawet całe kanały poświęcone tematyce homebrew na konkretną konsolę. Zapytałbyś o jakieś rzeczy, których nie ma powszechnie dostępnych w necie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kryspin013 - > ok, ale emulatory na starsze konsole?

@ksiaze_przegrywow: Będę złoś...
  • Odpowiedz
@ksiaze_przegrywow: PSP jest rewelacyjny. Gry NES, Master System, Genesis / Mega Drive, Sega CD, PS1, GB, GBC działają idealnie. SNES, GBA, PC-Engine są naprawdę niezłe, choć czasem nie wyrabia. Z N64 już gorzej.
  • Odpowiedz
@ksiaze_przegrywow: Polecam PSP, jest bardzo wygodny jeśli chodzi o granie i ma w miarę wytrzymałą baterię. Gdybyś jeszcze przypadkiem ograł całą bibliotekę starszych konsol (oprócz N64 bo przynajmniej u mnie bardziej przypomina to pokaz slajdów niż grę) to kłaniają się jeszcze gry między innymi z C64, Atari i ZX Spectrum.
  • Odpowiedz
@yojo2: @Gendouko: no i chyba właśnie taki będzie mój wybór, 3004.
Kupie używke za 300-400 zł, tylko nie wiem czy warto kupić sobie tą baterie 3600 mAh do tego.

Kiedyś miałem tableta z padem marki JXD, taki chiński sprzęt wzorowany nieco na psp, na androidzie z emulatorami.. Ale trzeszczał a bateria po 2 latach nie nadawała się do niczego, zamienników brak (w ogóle nie była wymienialna), ładowania po
  • Odpowiedz
@ksiaze_przegrywow: nie jestem pewien, jak jest w 3000. W moim 2000 ładowanie poprzez USB (warto zaznaczyć, że posiada miniUSB, nie micro) działa tylko wtedy, gdy telefon jest połączony z komputerem i jest w trybie wymiany danych. To znaczy, że nie można go ładować podczas gry, ani z powerbanka (bo nie ma wtedy żadnej transmisji danych).

Natomiast... ładowarka do PSP daje 5V, tak samo jak porty USB. Czyli wystarczyłoby mieć kabel
  • Odpowiedz