Wpis z mikrobloga

Planuje wybudować domek drewniany, szukam wykonawcy, postanowiłem sprawdzić oferty na #olx
1. telefon, facet stwierdza, że to co chcę zrobić, to mu się nie opłaca, bo ma większe inwestycje. Spoko rozumiem.
2. telefon, jestem umówiony w sobotę, na spotkanie, aby spokojnie porozmawiać. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
3. telefon, konwersacja przeniosła się na maila i albo ja jestem jakiś #!$%@? albo #logikarozowychpaskow
screen należy czytać od dołu do góry, druga część rozmowy w komentarzu
sid127 - Planuje wybudować domek drewniany, szukam wykonawcy, postanowiłem sprawdzić ...

źródło: comment_y2UpjxkbkHfuMQ5VOUAgJszUNLZbIgqr.jpg

Pobierz
  • 43
Z całym szacunkiem Mireczku ale na co ty liczyłeś wdając się w dyskusję z ta panią? Że dostaniesz odpowiedz „pana argumenty mnie przekonały, poniżej podaję wstępną ofertę”? xd

@dez333: nudziło mi się, więc kontynuowałem rozmowę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
szukając wykonawcy mojego domku wysłałam zapytanie do 7 firm i każda kulturalnie podała wyceną mniej lub bardziej dokładną za darmo. 6 firmom powiedziałam ze "cena mi się nie podoba" więc są stratni :D

@pani_indyk: mam już jedną wycenę, szczegółową nawet i też ją otrzymałem za darmo, ba nawet kawę jeszcze mi postawili. To jest tak zwana inwestycja.
tutaj jest zasadnicze #!$%@? obu stron. już na wstępie otrzymałeś informacje że wycena jest odpłatna... więc po #!$%@? drążysz temat że inni robią inaczej? szkoda klawiatury i czasu na przepychanki.

@An_D: rozmawiałem wcześniej przez telefon, o żadnym płaceniu nie było mowy, zwłaszcza, że rozmawiałem wcześniej z innymi firmami i nikt pieniędzy za to nie chciał. A rozmawiałem dalej, bo mi się nudziło.
wiele firm a właściwie cwaniaków działa na zasadzie panie wycena pincet a potem dostajesz ofertę za 3000 z metra gdy inni robią za 500-1000. Ty nie wybierzesz tej firmy bo droga a jak już się zdecydujesz to oni najma ta za 500-1000 zł do wykonania domku

@vlodek2532: tego właśnie się obawiałem, że zapłacę 500zł a oni mi walną cenę zaporową i im podziękuję, a kasa pójdzie się paść.
@sid127: i ty i ona macie rację.

Zamienił byś się miejscami i było by tak:

Kochane Mirko, już mam dosyć prowadzenia tej swojej firmy, robię domy z drewna, jako właściciel firmy zajmuje się wycanami, już mam dosyć tych ludzi zawracających dupę, robię wycenę, super oferta, 800zl za metr, wycena wysłana, a klient rezygnuje bo znalazł ofertę 100zl tańsza, a ja 5h zmarnowałem. Mireczki, normalnie niewiem co z sobą zrobić, tak mnie
i ty i ona macie rację.

Zamienił byś się miejscami i było by tak:

Kochane Mirko, już mam dosyć prowadzenia tej swojej firmy, robię domy z drewna, jako właściciel firmy zajmuje się wycanami, już mam dosyć tych ludzi zawracających dupę, robię wycenę, super oferta, 800zl za metr, wycena wysłana, a klient rezygnuje bo znalazł ofertę 100zl tańsza, a ja 5h zmarnowałem. Mireczki, normalnie niewiem co z sobą zrobić, tak mnie nosi, to