Aktywne Wpisy
GrzegorzPpoz +234
#!$%@? rzygam już tym portalem. Od kilku tygodni całe gorące permanentnie #!$%@? waleniem konia do rozliczeń pisowców albo podniecaniem się najpierw chadem kotłownią, a teraz tuskiem. To już nie jest portal ze śmiesznymi obrazkami tylko czysty propagandowy ściek. Dosłownie nie ma się nawet do czego uśmiechnąć na tej smutnej jak #!$%@? stronie. Serio wam się jeszcze nie przejadło czytanie kolejnego wpisu zaczynającego się od "gdyby nie tusk to błe błe błe węgry
WielkiNos +62
Julka dzieli się informacją czego kobieta powinna wymagać od faceta.
#podrywajzwykopem #pieklomezczyzn #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski
#podrywajzwykopem #pieklomezczyzn #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski
Kombinuję czy jest sens pchać się w to rozwiązanie dla nowo stawianego domu ~130m2 z poddaszem użytkowym. Próbowałem trochę poczytać ile może to kosztować i jakie będą koszta użytkowania ale puki co niewiele z tego wynika.
Ewentualnie ktoś mógłby polecić jakąś rzetelna firmę, która podjęłaby się wyceny?
Pompy powietrzne bardzo głośne są (bo czytałem opinie że trochę mogą przeszkadzać)?
#budownictwo #ogrzewanie #pompyciepla #budujzwykopem
https://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?73-Pompy-ciep%C5%82a
@chafer: @wujo17:
Buduje taki sam dom jak wyżej opisany. Dokładnie taki sam. Bylem, widziałem na własne oczy. Tak właśnie będę robił u siebie.
@dzazzio: gruntowa ta pompe masz, czy powietrzna?
Stoję przed wyborem projektu i od razu mogę wybrać projekt dostosowany do pompy plus rekuperacji (dom z241)
Jakby ktoś miał takie rozwiązania w małym domu (90m) to dajcie znać.
Im więcej zacząłem czytać o budowie, systemach, ogrzewaniu tak teraz nie wiem nic