Mirki Octavia 2002r 1.9tdi. Podczas jazdy od 30km/h przy skrecie slychac nasilajace sie stuki/bicie czy to w lewo czy w prawo. Podczas jazdy na wprost nieslyszalne. Myslalem na poczatku ze przeguby ale na wolnostojacym nie slychac zadnych trzaskow. Jakies pomysly co moze byc przyczyna?
@grzesiu_id: Bo na postoju przegub w zasadzie nie pracuje, odpowiada za przeniesienie napędu na koła. Przy małych prędkościach zaś masz niewielki moment obrotowy, więc nie hałasuje tak bardzo. Jak nie n----------z w gaz na rondach i nie próbujesz latać bokiem, to dobrych parę lat to jeszcze wytrzyma.
@Pangia ja wiem za co przegub odpowiada. Pracuje też przy jeździe na wprost ale wtedy nie zawsze daje znać o sobie. Zdejmij koło, obejrzyj przegub i się dowiesz. Wiem, że części to coś około 10% ceny auta ale jak chcesz nim jeździć to sprawdź jak wygląda i będziesz wiedział.
Podczas jazdy od 30km/h przy skrecie slychac nasilajace sie stuki/bicie czy to w lewo czy w prawo. Podczas jazdy na wprost nieslyszalne. Myslalem na poczatku ze przeguby ale na wolnostojacym nie slychac zadnych trzaskow.
Jakies pomysly co moze byc przyczyna?
#motoryzacja #samochody #skoda
Półoś odpad bo ta urywa się momentalnie.
3 lata taką jeździłem.
@Pangia: dzieki