@zielonykrul: Nie, surowe byłoby zdecydowanie bardziej czerwone. Tak jak napisałem, tutaj sposobem przyrządzenia było duszenie, i to niedługie, więc się nie przyrumieniło w reakcji Maillarda.
@grzesiecki: Kurczaka dziś też jadłem, ale pieczonego, na lunch. Znalazłem gastronomię, gdzie sprzedają jedzenie na wagę, i mają zniżkę dla studentów, więc za 650g mięcha zapłaciłem tylko 20,70 zł. ( ͡°͜ʖ͡°)
@Estetykatopodstawa: Technicznie rzecz biorąc jest to keto (z racji bardzo małej ilości węglowodanów), ale dodzo to już na pewno nie jest. Kwaśniewski odradza dużych ilości białka, i zaleca znacznie więcej węglowodanów.
@grzesiecki: Nie, nie jest twarda, nawet powiedziałbym, że była miękka. Twarde to dopiero jest niskiej jakości mięso wołowe. To pogryźć - czy nawet pokroić - to masakra. Ale jeśli jest kawałek, który przejdzie przez gardło, to jest w porządku. Soki trawienne zrobią swoje.
@Estetykatopodstawa: Nie, nie wyglada tak posiłek na keto i trzeba być psycholem żeby coś takiego jeść - zero walorów smakowych. Jestem na keto i jak to widzę to mi się niedobrze robi.
#gotujzwykopem #dietakarniwora #dieta #odchudzanie #keto #mieso #zerocarb #carnivore #paleo
@zielonykrul a nie jest twarde? Duszona łopatka, przez krótki czas, ja bym tego nie pogryzł.
@methiu: Sugerujesz, że jesteś członkiem rodziny, że wiesz jak moje jedzenie smakuje? Bo z wyglądu przecież nie możesz wiedzieć. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Czy Ty tym karmisz jeszcze kogoś oprócz siebie? ( ಠ_ಠ)