Wpis z mikrobloga

@socjologos: Braun nie dostał najwięcej głosów.
To, że dostał dużo głosów nie oznacza, że winduje wynik ugrupowania, bo nie jesteś w stanie określić, ile osób "odstrasza".

Moim zdaniem Konfederacja zniechęciła wielu ludzi, którzy mają z nimi w 90% zbieżne poglądy gospodarcze. Stracili głosy ludzi, którzy chcą wybierać skuteczną partię, która zredukuje administrację, obniży podatki, uprości prawo i zwiększy swobodę decydowania o samym sobie (i tylko tyle albo aż tyle!). Trudno
dzikirysio997 - @socjologos: Braun nie dostał najwięcej głosów.
To, że dostał dużo g...

źródło: comment_DSpvuHZL2V4nj3M1nOSJexWkWWm0c4ta.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@nie_wyszlo_mi_w_zyciu: przeciez to ze zdobyl najwiecej glosow nie znaczy kompletnie nic, bo nie wiadomo ile osob na nich nie zaglosowalo a na samych korwinistow by zaglosowalo. Jak juz sie Gwiazdowski wylozyl to rozwazalem glos na Konfederacje (a do tej pory z braku alternatyw wlasciwie zawsze na rozne korwinistyczne partie glosowalem), jednak niektore oszolomy u nich na listach skutecznie mnie do tego zniechecily i nie glosowalem wcale, mysle ze takich jak
  • Odpowiedz
przeciez to ze zdobyl najwiecej glosow nie znaczy kompletnie nic

@wiewior_s: To zdanie jest kompletnie bez sensu, w demokratycznych wyborach chodzi tylko i wyłącznie o to, by zdobyć najwięcej głosów. O nic więcej.
  • Odpowiedz
@nie_wyszlo_mi_w_zyciu: chyba nie zrozumiales sensu calej wypowiedzi. Z gory napisze ze liczby z d--y, chodzi o przyklad:
Jesli Braun zdobyl 100 glosow, a skutecznie zniechecil do glosowania na partie 100 innych osob to de facto jest to dzialanie na szkode, bo te zniechecone 100 osob glosowaloby na liste, dodatkowo czesc z glosujacych na brauna nadal glosowaloby na liste wiec w takiej sytuacji de facto wychodzi troche glosow w plecy.
  • Odpowiedz
@wiewior_s: rozumiem o co ci chodzi, powiem więcej, sam przed wyborami sądziłem, że Braun może tylko utopić poparcie całej Konfederacji, tyle że w obliczu faktów i wyniku wyborczego moje sądy okazały się nic nie warte.
  • Odpowiedz
@wiewior_s: to prawda, przy czym twoje stanowisko jest równie nieweryfikowalne, a naprawdę nie wydaje mi się zbyt odważną tezą wyciągnięcie z tych wyników wniosku, że Braun co najmniej nie przeszkodził Konfederacji w osiągnięciu lepszego wyniku
  • Odpowiedz