Aktywne Wpisy
KwiatGromu +87
czy istnieje brzydszy budynek niż filharmonia w #szczecin? to jest dosłownie chamski blaszak jebnięty w ładnej okolicy xd i takie g---o jeszcze jakieś nagrody architektoniczne dostało xddd
mirko_anonim +41
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego wszyscy hejtują miasta powiatowe? Mieszkam w Tarnowie, dzisiaj przeczytałem na głównej komentarz, że to miasto emerytów i studentów, a studenci i tak wyjadą do Krakowa lub Rzeszowa.
Mi się tutaj podoba. Ceny nieruchomości były i zapewne nadal są dużo niższe niż w Krakowie. Są restauracje, bary. Osób w moim wieku (35 lat) wcale nie jest tak mało. Moja żona również nie narzeka na brak towarzystwa, ma swoje środowisko matek z małymi dziećmi, z którymi chodzi na spacery. Dla dzieci jest multum atrakcji. Jeśli chodzi o kulturę też jest ok, choć na koncerty zwykle trzeba się wybrać do Krakowa. Nie jest to problem, bo z Tarnowa do Krakowa jest blisko, a lubimy czasem spędzić sobotę poza Tarnowem.
Wybraliśmy miasto powiatowe, bo mieliśmy do wyboru:
a) kupno klitki 35m2 na własność w Krakowie
Dlaczego wszyscy hejtują miasta powiatowe? Mieszkam w Tarnowie, dzisiaj przeczytałem na głównej komentarz, że to miasto emerytów i studentów, a studenci i tak wyjadą do Krakowa lub Rzeszowa.
Mi się tutaj podoba. Ceny nieruchomości były i zapewne nadal są dużo niższe niż w Krakowie. Są restauracje, bary. Osób w moim wieku (35 lat) wcale nie jest tak mało. Moja żona również nie narzeka na brak towarzystwa, ma swoje środowisko matek z małymi dziećmi, z którymi chodzi na spacery. Dla dzieci jest multum atrakcji. Jeśli chodzi o kulturę też jest ok, choć na koncerty zwykle trzeba się wybrać do Krakowa. Nie jest to problem, bo z Tarnowa do Krakowa jest blisko, a lubimy czasem spędzić sobotę poza Tarnowem.
Wybraliśmy miasto powiatowe, bo mieliśmy do wyboru:
a) kupno klitki 35m2 na własność w Krakowie
Tzn. jeśli odmowa jest w formie ustnej, to odwołanie też może takie być, czy jednak musi być na piśmie?
#prawo #prawopracy
@Ogar_Ogar: ciekawe w sumie:
Kpa
Art. 109.
@Ogar_Ogar
@staryhaliny
Odmowa rozwiązania umowy o pracę za porozumieniem stron. Zakład to trochę januszex dlatego spadam. I podejrzewam, że po zebraniu z menadżerką prośba wcale nie została przekazana dalej. O to samo obawiam się przy odwołaniu pisemnym, że gdzieś po drodze (przełożony - kadry - szef) nie przekażą tylko odmówią i elo. Sam szef jest w miarę spoko, tylko nie ma pojęcia o wielu rzeczach. Dlatego wolałbym iść
Nie wiem co chcesz ugrać. Porozumienie stron to jak sama nazwa wskazuje dobra wola obu stron - obie strony muszą się zgodzić. Jeśli któraś się nie zgadza, to trzymacie się
Choć przyznam że zdumiewa mnie takie podejście ludzi, że jak pracodawca chce ich zwolnić, to paaanie należy się okres wypowiedzenia, ekwiwalent za urlop i najlepiej jeszcze odprawa. Ale jak to pracownik chce się zwolnić, to pracodawca natychmiast powinien mu umożliwić zaprzestanie świadczenia pracy, bo oni już od jutra zaczynają w nowym zakładzie pracy. No ludzie tak myślą
Także tak jak pisałem wyżej, idź do prezesa/właściciela na rozmowę. Ale nie jest to żaden tryb oficjalny.
Nie musisz mi się tłumaczyć, ale zadaje pytania, bo jak widzisz usiłuje Ci pomóc, odpowiedzieć na Twoje pytania/prośby. Gdybym nie chciał, to bym
I chyba się faktycznie gdzieś lekko po drodze nie zrozumieliśmy. Trzymaj się cumplu.