Aktywne Wpisy
taka_sobie_ +260
Nie byłabym z tatusiem mającym już guwniaka choćby był 10/10 albo ostatnim facetem na ziemi. Dlaczego? Kilka z brzegu powodów:
- na dzień dobry jestem na drugim miejscu
- wiecznie musi mieć kontakt z byłą, jeżdżąc do dziecka widzi się z nią, pije kawkę i #!$%@? wie co jeszcze tam robią jak dzieciak pójdzie na drzemkę, ale ja oczywiście pewnie miałabym zakaz kontaktu z byłymi xD
- wieczne wtrącanie się byłej w
- na dzień dobry jestem na drugim miejscu
- wiecznie musi mieć kontakt z byłą, jeżdżąc do dziecka widzi się z nią, pije kawkę i #!$%@? wie co jeszcze tam robią jak dzieciak pójdzie na drzemkę, ale ja oczywiście pewnie miałabym zakaz kontaktu z byłymi xD
- wieczne wtrącanie się byłej w
Polska5Ever +51
Jaką jedną najważniejszą radę dalibyście osobom wchodzącym teraz w dorosłość (rocznik 2006 xD) z perspektywy osoby dorosłej?
Można bazować na swoim doświadczeniu.
#wykop30plus #wykop30club #glupiewykopowezabawy #pracbaza #studia #heheszki
Można bazować na swoim doświadczeniu.
#wykop30plus #wykop30club #glupiewykopowezabawy #pracbaza #studia #heheszki
Dzisiaj głównie moje przemyślenia w skrócie i przegląd.
Z istotnych publikacji w kalendarzu ekonomicznym jeżeli chodzi o wskaźniki wstępne
to wstępne PMI dla przemysłu strefy euro i niemieckie Ifo za maj.(poniżej)
Na uwagę zasługuje także minutes z posiedzenia EBC w kwietniu - pewnie dane pojawią się w ciągu godziny.
w skrócie umiarkowana poprawa wskaźników wskazująca na całkiem przyzwoity potencjał w Q2 w Europie.
US: Wczoraj ukazały sie także minutes z Federal Open Market Committee. Ogólnie bez zaskoczeń; stwierdzono jedynie ze istnieje ryzyko osłabienia inflacji co jest chyba zgodne z tym co Powell mówił w poprzednich wypowiedziach.
UK: Pani premier znów dała tyłka i jedyne co wymyśliła to kolejne referendum. Rząd jest tak słaby że jeżeli nie poda się pani premier do dymisji będę zaskoczony.
Jeżeli chodzi o arytkuły to nie mam dzis czasu szukać ale Bloomerg standardowo coś wrzuca.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-05-23/full-blown-trade-war-is-quickly-shifting-from-risk-to-baseline - ekonomiści nie traktują już eskalacji wojny handlowej z Chinami jako zagrozenie a nowy stan rzeczy. Pytanie jak to wpłynie na aktualne szukanie bezpiecznych aktywów na rynku? pewnie okaże się w przyszłym tygodniu.
Indyjska prasa żyje wyborami ale pojawił się artykuł o problemach TATA steel - aktualnie chyba 3 producenta stali na swiecie
https://economictimes.indiatimes.com/industry/auto/auto-news/tata-faces-14-billion-in-auto-debt-and-a-slowdown-in-china/articleshow/69438077.cms
#ekonomia #gospodarka #swiat