Aktywne Wpisy
Pierre_Nietzsche +210
Twórczość S.Kinga?
-hehe to główny bohater, jest pisarzem/artystą tak jak ja
-se mieszka w dupogrzmotach małych W STANIE MAINE, gdzie wszyscy są p--------i wieśniakami, oprócz głównego bohatera i jego rodzinki/pszyjaciół
-każdy p------y wieśniak jest ważny, więc musimy czytać przez 50 stron o traumie dżona korniszona z dzieciństwa, kiedy był świadkiem jak jego pradziadek utonął w gnojówce po pijaku
-uuuuu uuuuu zaraz się stanie coś strasznego, a nie, jeszcze 30 stron opisu jak dwa stare pierdziele kupujo
-hehe to główny bohater, jest pisarzem/artystą tak jak ja
-se mieszka w dupogrzmotach małych W STANIE MAINE, gdzie wszyscy są p--------i wieśniakami, oprócz głównego bohatera i jego rodzinki/pszyjaciół
-każdy p------y wieśniak jest ważny, więc musimy czytać przez 50 stron o traumie dżona korniszona z dzieciństwa, kiedy był świadkiem jak jego pradziadek utonął w gnojówce po pijaku
-uuuuu uuuuu zaraz się stanie coś strasznego, a nie, jeszcze 30 stron opisu jak dwa stare pierdziele kupujo
dabi +107
przezyjmy to wspólnie jeszcze raz, jak swiat sobie dał splunąc w twarz przez zydowsko-chinski wirusik
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
argument kiepski, rpzynajmniej ze strony takich ludzi,którzy narzekaa na wysokośc podatków, kosztów pracy itd. Też mogą sobie wyjechać w każdej chwili do innego kraju jak ich wysokośc podatkow nie satysfakcjonuje, więc idąc tropem twojej logiki, wysokość podatków, skłądek itd jest zawsze w
osoba pracująca pracuje, a rybki zabiera mu szef( ͡° ͜ʖ ͡°) jest tak i temu nie zaprzeczysz
no jak nie, kapitalista robi to przy pomocy państwa hehe Jeśli wytwarzasz coś konkretnego w pracy (choćby to były programy komputerowe, niekoniecznie coś w fabryce) to spróbuj to sobie zabrać, bo to twoje dzieło, zobaczysz p-----c kapitalisty
@Drakii: no chyba, że to akcjonariat, wówczas wystarczy, że nie dowiodą mu celowego działania na szkodę
@Tasanga: @magda_em:
tak, kapitalista to właściciel po prostu on nie musi niczego organizować. A nwet jeśli organizuje to i tak pracownik jest na stratnym bo kapitalista musi mu zabierac więcej niż włożył w biznes inaczej nie będzie miał zysków
@miejskismog: Kapitalista nie kontroluje państwa nie wiem czy wiesz ale mamy w większości krajów demokracje.
kapitalizm tez mamy, pojedynczy kapitalista nie kontroluje państwa, chyba ze w republice bananowej, ale prawo jest z reguły pisane pod cała grupę
@Drakii: akcjonariusz może w każdej chwili sprzedać akcje, jeśli takie akcje go nie satysfakcjonują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@miejskismog: od kiedy coś takiego jest? Ktoś broni założyć własną firmę i samemu działać? Role państwa w tym procederze odpuść bo z tego co pokazuje statystyka to pracownicy chcą większego socjalu i podatków. No i taguj #lewackalogika
sam bym się zatrudnił
juz napisałem wyżej że argument głupi ze strony ludzi którzy narzekają na podatki i skladki. Ktos brtoni wyemigrować tam gdzie sa niższe? #prawackalogika
Role państwa w tym procederze odpuść
jasne, na pewno odpuszczę ( ͡° ͜ʖ ͡°) rola państwa jest kluczowa w kapitalizmie. To państwo tworzy kapitalizm, zarówno historycznie jak i cały czas
pomocy, kapitalista prywaciarz mnie wyzyskuje!!!