Wpis z mikrobloga

Elo mirasy, w sierpniu jestem 10 dni w Japonii, przylatuję do Osaki, a wylatuję z Tokio. Na pewno 06.08 wybieram się do Hiroszimy na rocznicę zrzucenia atomówki, ale mam problem jak inne dni podzielić i kluczowe pytanie kiedy aktywować JR Passa (kupuję tego na 7dni). W Osace jestem 5 sierpnia z rana a wylot z Tokio mam z rana 15 sierpnia. Co warto zobaczyć w Kioto i okolicach, co warto w Tokio i okolicach? Co z tych atrakcji, które są przedstawiane w internecie jako must-see odpuścić, bo raczej nudne?
#japonia #podroze
  • 3
  • Odpowiedz
@ksiazenieporzadek: spędź jeden dzień w Osace, a rano skocz do Hiroszimy (i wtedy sobie aktywuj railpassa), a potem najpóźniej 13 jedź do Tokio. Choć pewnie będziesz wolał wcześniej. Co do tego co zobaczyć to co kto lubi. Mnie tam masa rzeczy nudziła :) zwłaszcza pałace i świątynie i shriny - po obejrzeniu paru już miałem dość (a byłem 3 tygodnie w sumie). W Kyoto mi się podobało Fushimi Inari, a bambusowym
  • Odpowiedz
@ksiazenieporzadek: Olej Osake (moze wieczorem sie przejdz do dzielnicy neonow i szyldow - Dotonbori. Kioto+Nara lepsze. Zwlaszcza Kioto - tam najlepiej zostac jak najdluzej. Po drodze do Hiroszimy zajrzyj do Himeji. A w Hiroszimie pojedz+poplyn do Itsukushima Shrine. W Tokio samo Tokio ci pewnie wystarczy :)
  • Odpowiedz