Wpis z mikrobloga

Tak sobie powoli zgłębiam temat. I nasuwa mi się jedno pytanie pośród z wielu. Chciałbym spróbować telewizji iptv z racji ograniczonej oferty, szczególnie kanałów zagranicznych w kablówkach. Jednakże brakowało by mi czegoś na wzór #multiroom tyle że wymyśliłem sobie to inaczej. Ergo czy są możliwości zrobienia #restream iptv ? Tzn. kupuję przykładowe konto za 10€/miesiąc, obsługuję je z komputera ze znośnym łączem internetowym (100Mbit/100Mbit) a dopiero ów komputer serwuje na kilka tv w domum ew także u rodziców. Da się?
/choć pewnie to konto za 10€ nie przewiduje ściągania 2 kanałów naraz/

PS. Nie mam zamiaru ani absolutnie ochoty bawić się w jakikolwiek reselling czy jakkolwiek to nazwać bo to zdecydowanie zbyt dużo powiedziane. Po prostu chciałbym mieć to na kilku tv, także np. u rodziców w cenie cebuli i obciążenia łącza na którym by stał własny serwer. A że z pewnością byłoby to awaryjne jak jasny gwint to bajki o resellingu można wsadzić ... no wiadomo gdzie. Nie wiem, ktokolwiek próbował rozgryzać temat?
#iptv
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xaliemorph Problem polega na tym, ze streamowac mozesz jedną treść czyli ten sam kanał na wszystkie pomieszczenia. Troche lipa imo. Zadaj pytanie bezposrednio dostawcy, na pewno maja w ofercie to czego poszukujesz.
  • Odpowiedz