Aktywne Wpisy
Minimalna w Polsce obecnie to 3510zł netto.
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 040433
Pobierz
sztywny_misza +12

#programowanie
źródło: comment_SdtfhvFL2yOVazbx314sxTjoTsxAXe5D.jpg
Pobierz@obserwator_z_prawem_interwencji
te cale marshallowanie gdy potrzeba zaimportować jakieś DLL napisane w zwyklym C.
Komentarz usunięty przez autora
Kolejny płacz programistów C# czemu ten język nie jest popularny, przecież jest taki fajny itd.
Jakby się Microsoft skupił na rozbudowie platformy a nie na dodawaniu coraz to bardziej zagmatwanych konstrukcji językowych to może i byłby popularny
U nas takie coś już jest dawno. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
for await ... of do działania na tablicy Promise (coś jak Future w Javie, również asynchroniczne funkcje zwracają typ Promise), lub await w pętli wewnątrz asynchronicznej funkcji.
Wszystko się pięknie wykonuje, a komponowanie takich funkcji to jest bajka.
Komentarz usunięty przez autora