Aktywne Wpisy
matti-nn +174
#powodz Pamiętam powódź z 1997. Zapanował klimat ogólnego zjednoczenia Polaków. Powtarzane było przekonanie, że Polacy lubią się kłócić, ale w obliczu tragedii zawsze stajemy razem. Aktualna powódź udowadnia, że coś ewidentnie się zmieniło...
Varin +635
Powódź powodzią, ale na zachodzie Anglicy (BBC) zaczęli nas nazywać "Europą Centralną" a nie jak zwykle "Eastern Europe"...
#uk #powodz #ciekawostki #polska #europa
#uk #powodz #ciekawostki #polska #europa
Na porcję:
1/2 pęczka szparagów (200G finalnie)
50G surowego wędzonego boczku W cienkich plastrach
10G imbiru
10G czosnku
Chili (ilość zależy od tego jakiej używacie, u mnie ok 5G cayenne)
20G oliwy z oliwek
15G sosu teriyaki
Na oliwie usmażyć chili, plasterki czosnku i plasterki nieobranego imbiru aż będą chrupiące. Chili zdjąć z patelni W pierwszej kolejności. Potem czosnek i imbir, odsączyć na ręczniku papierowym.
Szparagom odłamać końcówki, zawijać w plasterki wędzonego boczku (moje były bardzo cienkie dlatego zawijałam je w wiązkach po kilka sztuk). Smażyć na pozostałej oliwie aż boczek się zezłoci a szparagi zmiękną. Na koniec smażenia polać sosem.
Wyłożyć na talerz, posypać chili i chipsami :)
MAKRO: 445kcal 13B 44T 9W
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw - w wyróżnionych relacjach kilka zeszłorocznych pomysłów na szparagi
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
Jak ktoś je węglowodany to są jeszcze tarty, makarony, risotto, wbrew pozorom sporo tego :)
@fiszu86 ej, moje jedzenie nigdy nie wygląda jak mielonka z paprykarzem :D