Wpis z mikrobloga

Hej wykopki!
Powiedzcie mi czy u waszych dzieci w szkołach też zaczynają pojawiać się nieobecności za czas strajku "z przyczyn szkolnych"
Wychowawczyni bagatelizuje sprawe i uważa że to jakiś błąd i nie będzie miał znaczania w ogólnej frekwencji.
Jak dla mnie wygląda to na jakąś próbę wyciągnięcia/wyłudzenia pieniędzy dla nauczycieli za czas strajku.

Czy to kolejna afera?

#strajknauczycieli
#polskieszkoly
#szkola
#belfergate
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Ja__tylko--na__chwile: to jest tylko taka nazwa domyślna w słowniku wpisów frekwencji, domyślnie jest ona równoznaczna z obecnością, chodzi o to, że jak ktoś jest na przykład na zawodach to fizycznie nie ma go w szkole, ale faktycznie nieobecności nie ma bo przecież reprezentuje szkole na zawodach, a rozróżnić to jakoś trzeba
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Ja__tylko--na__chwile: czy ty nie kumasz po polsku ? Przecież dzieciaka nie było w szkole, było to z powodu szkoły (bo przecież był strajk, a to nie wina dzieciaka) więc musi mieć wpis który nie wpływa na jego frekwencję (bo czemu niby przez strajk dzieciak ma nie mieć 100% frekwencji jeżeli przez calutki rok nie opuścił żadnej godziny) - takim wpisem jest właśnie nieobecność z przyczyn szkolnych, który przy podliczaniu frekwencji
  • Odpowiedz
Ale w takiej sytuacji jak piszesz, uczeń uczestniczył podczas strajku w jakiś np. Zawodach, zajęciach. Podczas strajku w szkole nie było żadnych zawodów i zajęć, i to mnie właśnie zastanawia. Dzieciaki mają już po 7 i 9 godzin nieobecności .
Dlatego chcę się dowiedzieć czy w innych szkołach jest taka sama sytuacja.
  • Odpowiedz
@Ja__tylko--na__chwile: może zwróć uwagę, że tam jest napisane "na przykład". To wynika jedynie ze specyfiki systemu informatycznego, gdzie coś musi być wpisane i w takich sytuacjach gdzie nieobecność nie ma rzutować negatywnie na frekwencje wybiera się taką opcję.
  • Odpowiedz