Wpis z mikrobloga

Mirki potrzebuje porady.

W klasie mojej corki ( lvl 10 ) jest grupka 3 chlopakow, ktorzy od poczatku roku szkolengo zachwouja sie dosc skandalicznie. Bojki, obnazanie sie na lekcjach, opluwanie itp. Wychowawczyni sobie nie radzi a Dyrektorka po licznych skargach wyslala pedagoga szkolnego, ktory przeprowadzil JEDNA lekcje nt dobrego zachowywania sie w szkole ( )

Dzis moja corka zostala pobita przez jednego z nich bo stanela w obronie innej zaczepianej kolezanki...
Mam ochote pojechac do szkoly #!$%@? gowniarzowi spuscic a pozniej rodzicom za wychowanie takiego bandyty ale nie moge ¯\
(ツ)_/¯
Skoro Dyrekcja ma to w dupie co ja moge z tym zrobic? Kurator? Policja? Pomozcie prosze.
#oswiata #szkola #wychowanie #warszawa #kiciochpyta #oswiadczenie #zalesie
  • 175
  • Odpowiedz
@jathek: Zgłoś sprawę kuratorowi właściwemu dla danej szkoły, najlepiej listownie za zpo, a jeśli rzeczywiście doszło do pobicia, poszedłbym do dyrekcji i zagroził że w przypadku braku zdecydowanych działań (nie lekcje, czytanki, czy tam inne spychologie) zawiadomię prokuraturę o możliwości popełnienia przestępstwa
  • Odpowiedz
co to da? problem nie zniknie, pobiją inne dziecko.

@amused: ale nie będzie to już jego problem.

@jathek: broń boże nawet nie groź gówniarzowi, obdukcja i zgłoszenie na policje, zagrożenie szkole pozwem.
  • Odpowiedz
Mam ochote pojechac do szkoly #!$%@? gowniarzowi spuscic a pozniej rodzicom za wychowanie takiego bandyty ale nie moge ¯_(ツ)_/¯

@jathek: Ale o co chodzi o to że boisz się konsekwencji czy 10-latków?
  • Odpowiedz
@jathek: Imo najpierw jednak dyrekcja/kuratorium. Jak pojdziesz od razu na policje to mloda moze miec ciezko w szkole. Zalezy czy to jakas ogarnieta placowka i jest sens rozmawiac, czy jakas dzielnica patusow, wtedy policja i zabierasz stamtad corke.
  • Odpowiedz
  • 300
@jathek mój ojciec się nie #!$%@?ł w tańcu, widział jak starszak mnie dusił to podszedł złapał go i #!$%@?ął nim o drzewo. Powiedział, że jak ma jakiś problem to może przyjść z tatusiem (gruby typowy Janusz wieśniak) xD ale w tych czasach to by nie przeszło :p
  • Odpowiedz
@jathek u mnie w szkole była klasa, w której chłopiec był taki, jak Ci co odpisałeś. Wszyscy rodzice byli bardzo tym zdenerwowani. Sprawa skończyła się wydaleniem że szkokly tego chłopaka bo wszyscy rodzice z klasy podpisali petycję, żeby się go pozbyć. W przeciwnym razie przenieśliby dzieci gdzie indziej, a na to dyrekcja nie mogła pozwolić...
  • Odpowiedz
Mam ochote pojechac do szkoly #!$%@? gowniarzowi spuscic a pozniej rodzicom za wychowanie takiego bandyty ale nie moge

@jathek: Możesz, ale bez kamer i świadków. Jak zawiodą cywilizowane rozwiązania. ;]
  • Odpowiedz